Altr heeft drukken precies op maat gemaakt

Altr   |   Orlando, Florida

Het bedrijf van Alexandra Gramatikas begon met een winnend idee.  Terwijl ze deelnam aan het MBA-programma van de Universiteit van Centraal-Florida (UCF), diende Alex haar businessplan in voor op maat bedrukte hoezen voor knopen en badges in de ondernemerswedstrijd van de universiteit.

Als deel van de gewonnen prijs, werd het bedrijf van Alex – Altr – ruimte beschikbaar gesteld in de 'incubator' van de universiteit. Kort daarna verhuisde Alex de productie van Altr in eigen huis met de aankoop van een tafelmodel printer van de LEF serie van Roland. "We woonden een demonstratie van de LEF op SGIA bij. Hij deed hetzelfde als printers die veel meer geld kosten."  

"De kwaliteit is verbluffend... we hebben er zelfs de Mona Lisa op geprint, onvoorstelbaar gedetailleerd."

Baanbrekende technologie

De LEF is voor ons een echte doorbraak geweest," zegt Alex.  "We hebben ons businessmodel volledig vernieuwd. Nu kunnen we één doos of honderden produceren, en in de meeste gevallen onze bestellingen dezelfde dag versturen." 

De bedrijfsruimte van Altr bedraagt nog heel knus zo'n krappe 5 x 3 meter. De compacte afmetingen van de LEF zijn dus een pluspunt, net als het feit dat de printer geen stof- en vuilvrije ruimte nodig heeft. 

Altr heeft een online shop op de website madetoaltr.com. Klanten kunnen ook hun eigen artwork inzenden, of de opties bekijken op zazzle.com

Eenmalige tot volledige serieproducties

De hoesjes op maat van Altr zijn leverbaar in sets van vier grote of zes kleine hoezen. De bedrijfsklanten van Altr wensen logo's op hun knopen, badges of steekspelden. Volgens Alex is "onze collectie in principe onbeperkt.  Wanneer ik een patroon of een ontwerp zie dat me bevalt, gebruiken we onze template en drukken gewoon op 'Print'. 

Alex gebruikt een mal om 297 kleine hoezen, of 115 grote, in één keer in de printer te plaatsen.  “De kwaliteit is verbluffend.  Onze kleine hoezen zijn maar zo'n 15 mm lang, we hebben er zelfs de Mona Lisa op geprint, onvoorstelbaar gedetailleerd," zegt Alex.

Alex benut de blog van Altr om haar ervaringen te delen.  "We zijn continu op zoek naar methodes om mensen te helpen zichzelf tot uitdrukking te brengen," zegt ze.

 
       Download UV-gids

Vraag uw GRATIS UV-printgids aan

Klaar voor meer creativiteit met Roland VersaUV? Download onze gids voor UV-printing om u te inspireren.

Download hier uw gids