Nantes Gravure, brood op de plank

De familie Praud leidt Nantes Gravure. Dit familiebedrijf is de weg van de e-commerce ingeslagen en is uitgegroeid tot een leider op het gebied van gepersonaliseerde borden. Ontmoeting in Nantes met Thomas Praud

Nantes Gravure werd opgericht in de jaren zestig en specialiseerde zich in bekers en medailles, die toen al zo snel mogelijk moesten worden gepersonaliseerd. In 1999 kochten Dominique Praud, de vader van de huidige manager, en zijn vrouw Beatrice het bedrijf. Dominique, een schoenmaker van beroep, voegt de kleine en grote borden die hij voor zijn collega's maakt, toe aan het assortiment. In 2005 sluit hun zoon Thomas Praud zich bij hen aan en werkt samen met zijn vriend Mickaël Rajalu. Zij doen ervaring op en ontwikkelen de e-commerce. In 2009 lanceren zij hun eerste website voor de online verkoop van stickers. " We hebben de creatie van deze website uitbesteed ", legt Thomas Praud uit. “ Later heb ik les gevolgd om websites te bouwen en nu doe ik alles zelf. Het is essentieel om alle ontwikkelingen op de voet te volgen en geen problemen te hebben met speciale content ”.

 

Nantes Gravure Bewegwijzering

 

Naast de stickersite met artikelen voor de gespecialiseerde sportdistributie en grote luxemerken voor speciale acties, heeft Nantes Gravure ook een site met gepersonaliseerde straatnaamborden. Om uw interieur te decoreren of om een straatnaambord met een bepaalde naam cadeau te doen, heeft u de keuze tussengeschenkborden of gepersonaliseerde borden. De borden worden, net als de stickers, in het bedrijfspand in Nantes op Roland-machines gedrukt. De straatnaamborden kunnen vervolgens geëmailleerd worden, zoals de blauwe borden in de straten van Parijs, door een van de vier emailleurs die nog overblijven in Frankrijk.

Deze stap duurt wel wat langer : 3 weken in plaats van 3 dagen zonder emaillering ! Het bedrijf maakt ook bewegwijzering voor bedrijven en inline-stempels alsmede online panelen voor plattegronden voor onroerend goed, gedrukt op Dibond of gelijkwaardig. Het is van essentieel belang dat de naam van de site onmiddellijk de activiteit van het bedrijf beschrijft voor klanten die snel beslissen op het net waarbij, naast de naam en goede referenties, service en deadlines het belangrijkst zijn. UPS haalt dagelijks om 16.00 uur leveringen op. Deze deadline mag niet gemist worden. De stickers worden binnen 24 uur geleverd, niet later; de borden worden binnen 3 dagen geleverd, wat niet veel meer flexibiliteit toelaat.

 

Printoplossingen van Roland

 

Dominique en Thomas

 

“ We kozen voor Roland omdat het als enige witte inkt aanbood om op donkere media te printen ”, legt Thomas Praud uit. “ Het feit dat de printer is uitgerust met een geïntegreerde snijplotter was ook erg belangrijk. We zijn begonnen met een kleine machine, een SP-300 in de breedte 70, dan gingen we over naar een 1,6 meter, enz. Roland is ons altijd gevolgd.

 

Roland uit de werkplaats

 

Het zijn stevige machines met een goede printkwaliteit. Soms laten we de XJ-640 ‘s nachts draaien omdat hij naar behoefte opnieuw oprolt. Dat is ideaal voor ons omdat het ons in staat stelt om tussentijds te werken en het werk in de ochtend klaar is", aldus Thomas Praud

Nantes Gravure behoudt ook de meer traditionele activiteit van POS en andere panelen of banners voor de lokale markt, omdat ze moeilijk bestellingen kunnen weigeren. Op lange termijn zou e-commerce 70% van de activiteiten van het bedrijf moeten vertegenwoordigen. Voorlopig bedraagt de omzet nog geen 1 miljoen euro op een tiental medewerkers, maar de omzet groeit snel met +30% in de eerste zes maanden van het jaar. Zozeer zelfs dat Thomas Praud, zijn vrouw Marine en hun vriend Mickaël Rajalu het bedrijf overnemen van Dominique Praud. Thomas zal het internet verder ontwikkelen en Mickaël zal de productie beheren. Hun productie is zo hoog dat ze graag inktpatronen van meer dan 500 ml bij Roland zouden willen bestellen, maar dit is geen casus belli, ze zijn zeer tevreden met hun huidige printers.

 

Meer informatie: 

www.stickers-en-ligne.com
www.plaquecadeau.com
www.plaquespersonnalisee.com
www.plaquesociete.com
www.tamponenligne.fr
www.panneauenligne.com