Onconventionele ideeën gekoppeld aan supercreatieve klanten bij Photographic Works

Photographic Works   |   Tucson (Arizona, VS)

Als commercieel fotograaf weet Mary Findysz wat haar klanten willen. Bij de oprichting van Photographic Works in Tucson (Arizona, VS) in 1982, gebruikte Mary een Roland-printer voor de productie van archiefinktprints - die nu te zien zijn in musea, galerijen, particuliere collecties en voor speciale projecten voor de Nationale Parken gemaakt werden.

"We hebben altijd fine art prints gemaakt met het beste gereedschap dat we ter beschikking hadden,” zegt ze.

Daartoe behoorde een Roland Texart RT-640 printer, die Mary kocht na onderzoek naar kleurstof-sublimatie. De kleuren, kwaliteit en compatibele media van de technologie - met inbegrip van ongebruikelijke materialen zoals esdoornhout en aluminium - vielen haar op, omdat ze zowel aan de eisen van Photographic Works als aan die van haar creatieve klanten kunnen voldoen.

"De kwaliteit en betrouwbaarheid van de Roland-apparatuur is gewoonweg ongeëvenaard. Ik zag de Texart RT-640 en was echt onder de indruk van het brede kleurengamma," zegt de eigenaar van Photographic Works.

"We hebben een aantal niet-traditionele ideeën en we werken met enkele supercreatieve kunstenaars. Met de dye-sub capaciteit van Roland zijn er een heleboel mogelijkheden.

"De mogelijkheid om acht kleuren te printen, waaronder oranje en violet, is voor mij doorslaggevend. Kleurmanagement is echt belangrijk voor onze workflow. ErgoSoft Roland Edition helpt ons om een nauwkeurigere beeldkwaliteit te bereiken.

"We kunnen prints maken tot 40" x 60" - we zijn alleen beperkt door de grootte van de warmtepers.” Ze voegt eraan toe: "Afdrukken op metaal zien er zo dynamisch en levendig uit. Mensen die afdrukken op papier bestellen, vragen ons nu ook om ze op metaal te maken.

De mogelijkheid om niet-standaard afmetingen en ongebruikelijke materialen aan te bieden met behulp van Texart betekent dat Photographic Works een scala aan verschillende kunst- en fotografische media creëert. Landschappen, grafische afbeeldingen, illustratieve tekeningen, pen en inkt en scratch board art komen allemaal voor in het levendige portfolio.

"We hebben een aantal niet-traditionele ideeën en we werken met enkele supercreatieve kunstenaars. Met de dye-sub capaciteit van Roland zijn er een heleboel mogelijkheden,” aldus Mary.

"We creëren mogelijkheden om hun kunst op nieuwe manieren te tonen.

Volg Photographic Works:  Website  |  Instagram Facebook

---

Gratis gids voor sublimatie

Met de Roland Texart RT-640 sublimatieprinter kunt u textiel, kunststoffen, keramiek, metaal en meer tot in het kleinste detail en in levendige kleuren bewerken.

Bekijk wat u kunt maken, download onze populaire gids die een beknopt en inspirerend overzicht geeft van deze snelgroeiende en opwindende markt.Bekijk onze nieuwste baanbrekende Texart multifunctionele sublimatieprinter
We hebben een zeer interessante nieuwe multifunctionele Texart sublimatieprinter gelanceerd. De RT-640M maakt direct-to-textile en indirecte sublimatieprint in één krachtig apparaat mogelijk.
Bekijk het nu