Kleine oplagen relatiegeschenken printen

AK Media   |   Utrecht, Nederland

André Van Keulen van het Utrechtse bedrijf AK Media is expert in het bedrukken van alle denkbare relatiegeschenken. Steeds vaker worden pennen, cd-doosjes of stroopwafelblikken in kleine oplagen bedrukt en gepersonaliseerd.

Ruim twintig jaar geleden begon Van Keulen een geluidsstudio waar hij radiojingles en commercials maakte. Daar kreeg hij de vraag of de cd’s die hij distribueerde ook bedrukt konden worden. Het bedrijf groeide uit tot een belangrijke speler in het bedrukken van cd’s en dvd’s. Deze markt is nu zo goed als verdwenen. Tijdig wist Van Keulen echter op de veranderingen in te spelen door ook andere producten te gaan bedrukken.

Kleine aantallen

“We zijn begonnen met telefoonhoesjes te bedrukken door middel van overdruk (sublimatie). Al snel bleek dat er een grote behoefte is aan het bedrukken van kleine aantallen relatiegeschenken. We zijn op zoek gegaan naar een geschikte printer en dat is de Roland UV-printer geworden, waar we er inmiddels twee van hebben staan; een LEF-12 en een LEF-20,” zegt Van Keulen.

Relatiegeschenken

De klanten van AK Media zijn voornamelijk handelsbedrijven in relatiegeschenken. Zij laten de relatiegeschenken bedrukken in aantallen van 25 tot 1.000 stuks. “Overigens als het er 3.000 zijn dan doen we het ook,” geeft Van Keulen aan. ”We bedrukken allerhande zaken, zoals pennen, usb-sticks, telefoonhoesjes, powerbanks en pepermuntblikjes.”

Daarnaast heeft het bedrijf de webshop www.cadeauwinkelen.nl. Via deze site kunnen consumenten een beperkt aantal stuks laten bedrukken. Dat loopt uiteen van foto’s op aluminium tot gepersonaliseerde broodtrommels.

In het verleden werden de relatiegeschenken bedrukt met tampon- en zeefdruk. Van Keulen: “De opstartkosten waren hoog. In die tijd kon je alleen maar een beperkt aantal kleuren drukken in oplagen vanaf 1.000 stuks. Dankzij digitale druk verandert de markt. Er is veel meer mogelijk. We werken nu ook voor partijen die bedrukt reclamewerk via het internet aanbieden.”

Gadgets

Steeds vaker laten bedrijven en sportclubs telefoonhoesjes bedrukken. Voornamelijk bij voetbalfans is er een grote vraag naar bedrukte telefoonhoesjes van hun favoriete club.

Kleinere gadgets als telefoonhoesjes en pennen worden in mallen gelegd en in de Roland UV-printer geschoven. Door meer mallen te gebruiken, die op voorhand klaargezet worden, ontstaat een doorlopend proces.

Advies

André van Keulen is altijd op zoek naar leuke nieuwe producten. De kracht van het bedrijf is de snelheid en de kwaliteit. “Als iemand morgen 500 bedrukte pennen nodig heeft dan kan dat. We hebben onbedrukte pennen en telefoonhoesjes op voorraad, dus als iemand snel wil dan kunnen we ook snel leveren. Dankzij onze twee Roland-printers kunnen we aan deze vragen voldoen.” Maar dan moet de pen wel te bedrukken zijn. Advies over de mogelijkheden is dan ook heel belangrijk. “Bij het bedrukken van een pen moet je altijd in de lengterichting denken. Het bedrukbare vlak is niet groot. We hebben speciale pennen die geschikt zijn voor digitale druk. De bolling mag niet te groot zijn om haarscherpe resultaten te verkrijgen. Verstand van zaken is echt wel nodig om de klanten goed te adviseren.”

Persoonlijk

Over de begeleiding en service van Roland DG is André van Keulen tevreden. In eerste instantie heeft hij gekozen voor de kwaliteit van de printer. “Voor ons is de printkwaliteit het belangrijkste. Die hebben we getest en Roland kwam als beste uit de bus.” Roland-dealer Sign Top is vaste leverancier van AK Media; niet alleen voor de printer maar ook voor de materialen. “Ik heb al jaren een goed persoonlijk contact met dit bedrijf en ze bevinden zich in de buurt. De persoonlijke relatie met een leverancier is voor mij heel belangrijk,” besluit Van Keulen.

www.akmedia.nl