Combinatie van online verkoop en kwaliteitsprinters is succesformule voor Aufkleberdrucker.de

Aufkleberdrucker.de   |   Gerlingen, Duitsland

Het gaat Aufkleberdrucker.de voor de wind. In slechts vijf jaar tijd is het uitgegroeid tot één van de grootste online aanbieders van stickers in Duitsland. Met een machinepark van 10 Roland-printers, nog meer snijplotters en tot 130 bestellingen per dag draait het bedrijf op volle toeren. De nieuwe online shop, die er begin 2016 aankomt, zal voor nog een extra impuls zorgen.

"De Roland-printers leveren jaren aan een stuk een heel hoge kwaliteit. Ze zijn uitermate betrouwbaar, waardoor we ze met gemak 10 uur kunnen laten printen zonder dat iemand moet ingrijpen."

Bedrijfsleider Christian Sommer verduidelijkt: “We maken ons sterk het gros van de opdrachten binnen de 24 uur af te werken. Ook aanvaarden we elk soort opdracht. We hanteren geen minimumaantallen en werken met eender welk bestandstype. Dat zorgt ervoor dat alle type klanten bij ons terecht kunnen en bovendien snel geholpen worden. De nieuwe online shop gaat het zowel de klant als ons nog gemakkelijker maken om een bestelling te plaatsen en te verwerken.

Betrouwbare toestellen

In de moderne bedrijfshal van Aufkleberdrucker.de staan maar liefst 10 Roland-printers van verschillende types. De SOLJET PRO 4 XR-640 printers met vier kleuren produceren zo’n 16 uur per dag en verwerken het grootste deel van de opdrachten. De VersaUV LEJ-640 UV-printers worden voornamelijk gebruikt voor opdrachten waarbij witte inkt gebruikt wordt en op de VersaCAMM VS-i printers/snijplotters maken ze proefdrukken en printen ze stickers voor eigen gebruik.

Christian Sommer kiest dus resoluut voor printers van Roland DG. “De Roland-printers leveren jaren aan een stuk een heel hoge kwaliteit. Ze zijn uitermate betrouwbaar, waardoor we ze met gemak 10 uur kunnen laten printen zonder dat iemand moet ingrijpen. Ook het onderhoud is een enorm pluspunt. We kunnen de printers zelf reinigen en kleine ingrepen uitvoeren. Voor andere servicetaken kunnen we steeds terecht bij Henrik Rheinschmidt van ISR. Hij levert een heel goede service en ondersteunt ons bij al onze vragen,” aldus Christian Sommer.

Online verkoop

Aufkleberdrucker.de heeft een sterke online aanwezigheid en reputatie. “We richten ons volledig op online verkoop en marketing. Op een korte termijn hebben we zo een groot klantenbestand kunnen opbouwen dat gaat van privépersonen, tot agentschappen, drukkerijen en grote merken. Ik bezoek zelf wel eens een beurs om te kijken wat er nieuw is, maar het is voor ons niet nodig om deel te nemen aan evenementen of lokaal reclame te maken, “ beschrijft Christian Sommer de verkoopstrategie.

Rechtstreeks printen

In hetzelfde gebouw is Laser Tattoo gevestigd.

Laser Tattoo richt zicht op lasergravure en rechtstreeks printen van gebruiksvoorwerpen en promotiemateriaal. Voor dat laatste zetten ze twee VersaUV LEF-toestellen van Roland DG in. Zaakvoerder Stefan Serrer beschrijft de mogelijkheden: “Met onze LEF-printers kunnen we op oneindig veel materialen en voorwerpen printen. Apple-producten en golfballen zijn heel populair voor personalisatie, maar we printen ook op tablet en smartphone covers, muismatten, fotoblokken, wasknijpers... Eigenlijk is zo goed als alles mogelijk. Naast CMYK kunnen wij ook wit en vernis printen. Daarmee brengen we speciale accenten aan. Vaak is het in overleg met onze klanten dat we nieuwe mogelijkheden uitvinden. De leitegels die we voor Havana Club gemaakt hebben zijn daar een mooi voorbeeld van. We hebben heel wat getest en zijn uiteindelijk tot een haarscherpe print met CMYK en wit op de antracietkleurige tegel gekomen. Een heel mooi resultaat dat nu staat te blinken in menig horecagelegenheid.

www.aufkleberdrucker.de
www.laser-tattoo.info