Bio-Racer zet enkel nog Roland-printers in bij de productie van wielerkledij

Bio-Racer   |   Tessenderlo, België

Bio-Racer, een marktleidende fabrikant van wielerkledij, stopt volledig met zeefdruk en gebruikt enkel nog digitale printers van Roland DG voor de personalisatie van wielerkledij. De voordelen zijn volgens Bio-Racer de flexibiliteit, de snelheid en betrouwbaarheid van deze printers. Ook kunnen modellen eenvoudig geschaald worden voor de verschillende maten en modellen.

Inspelen op vraag van consument

Traditioneel wordt gebruik gemaakt van zeefdruk voor de bedrukking van wielerkledij, maar onlangs besliste één van ’s werelds grootste producenten van wielerkledij volledig te stoppen met zeefdruk.

Danny Segers, zaakvoerder van Bio-Racer in Tessenderlo (B): “We gebruikten onze zeefdrukinstallatie steeds minder. Onze klanten willen gepersonaliseerde outfits, waarin veel verschillende kleuren verwerkt zijn. Ze verwachten een korte levertermijn en een scherpe prijs. Onze digitale printers bieden hiervoor de ideale oplossing: ze zijn snel, goedkoop in aankoop en onderhoud en erg flexibel. Het aantal kleuren is onbeperkt en we kunnen elke print personaliseren.”

Sublimatieprinters van Roland DG

Bio-Racer is trouwe klant bij Roland DG voor de aankoop van digitale printers. Ze hebben maar liefst 20 printers van dit merk, waaronder zes nieuwe SOLJET PRO4 XF-640 toestellen.

De XF-640 is Roland DG’s snelste printer ooit. De printer beschikt over de nieuwste generatie printkoppen, een nieuw oprolsysteem en een verbeterd mediatransport. Samen met een reeks andere ontwikkelingen zorgt dit alles voor een uitstekende printkwaliteit aan een hoge snelheid.

Danny Segers: “We werken al jarenlang met printers van Roland en zijn heel tevreden over de kwaliteit van de toestellen. Ze kennen weinig uitval en als er een onderhoud moet gebeuren of een onderdeel aan vervanging toe is, kunnen we steeds rekenen op de technici van Roland die snel en efficiënt te werk gaan.”

Over Bio-Racer

Bio-Racer werd in 1984 opgericht door Raymond Vanstraelen, die zelf jarenlang wielrenner en begeleider van topcoureurs was. Hij wilde zijn ervaring en technische kennis aanwenden om zijn missie te verwezenlijken: fietsmateriaal en -kledij ontwikkelen die op maat gesneden is.

De innovaties van Bio-Racer worden op handen gedragen in het wielermilieu. Het bedrijf weet dan ook de marktleiderspositie voor fietskledij te veroveren in de Benelux-landen, maar ook ver daarbuiten gooit het bedrijf hoge ogen. Op WK’s, EK’s en Olympische Spelen rijden verschillende nationale ploegen in de uitrusting van Bio-Racer.

Bio-Racer is het enige bedrijf in heel West-Europa dat de volledige productie van wielerkledij onder één dak heeft. De gebouwen in het Belgische Tessenderlo herbergen alles van ontwerp, printen en sublimatie tot confectie, verpakken en versturen van de kledij. Om tegemoet te kunnen komen aan de stijgende vraag, heeft de firma ook productieafdelingen in Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Tunesië.

www.bioracer.com

(10-2014)