Liefde op het eerste gezicht: Eelan bestelt als eerste in Europa de Roland TrueVIS VG-640

Eelan

Het Nederlands ontwerpbureau Eelan wilde alleen even rondkijken op FESPA Digital maar toen ze showdebuut van de Roland TrueVIS VG-640-printer/snijplotter hadden gezien, bestelden ze het als eerste in Europa.

Eelan creëert 90 procent van zijn ontwerpen zelf en eigenaar Joris Langedijk omschrijft het als 'een ontwerpbureau met een eigen repro'. Negen jaar geleden zetten ze de stap van copyshop naar signmaking en schaften ze hun eerste Roland-printer aan. Voor de dagelijkse workflow beschikken ze ook over industriële zwart-wit en kleurenprinters.

In reactie op de zeer grote vraag naar sign- en fotoprintwerk, bezocht Eelan FESPA Digital in Amsterdam waar de TrueVIS VG voor de eerste keer werd tentoongesteld. Daar kon Joris de kwaliteit met eigen ogen bewonderen en die was volgens hem “echt heel goed”.

"Ik werd er meteen verliefd op", zegt hij.

truevis_customer_stories_eelan.jpg

"We waren niet van plan om iets te kopen op de beurs. We wilden gewoon even rondkijken. Maar we waren direct overtuigd na de demo. Een beslissing nemen op de beurs was de snelste manier om dit nieuw toestel te bemachtigen. Dus heb ik het gewoon gedaan. En ik heb er geen moment spijt van gehad."

Dit nieuwe, snellere toestel voldoet aan alle kwaliteitsvereisten van de veeleisende klanten van Eelan.

Joris legt uit: "Voor klanten, zoals bijvoorbeeld fotografen, maken we prints in beperkte oplage die van echte topkwaliteit moeten zijn. Met TrueVIS slagen we erin deze kwaliteit met diepe zwarte, fijne nuances en geweldige lichte kleuren te leveren."

Joris voegt eraan toe dat Eelan de installatie gevierd heeft door foto's op sociale media te delen - net als een nieuwe ouder.

"We hebben de komst van de nieuwe printer twee weken na de beurs gevierd door beschuit met muisjes te eten zoals bij de geboorte van een baby. Toen we begonnen te printen, heb ik meteen een aantal klanten gebeld om hen de kwaliteit te tonen."

Naast fotografie biedt Eelan een volledige ontwerp- en printservice, van visitekaartjes tot voertuigwraps, en maakt het zo het leven van zijn klanten gemakkelijker. Maar het gaat om meer dan klanttevredenheid, zoals Joris uitlegt: "Klanten zijn altijd blij als ze vertrekken. Als je zoiets moois ontvangt, dan ben je gewoon blij."


Discover TrueVIS