Ontwerpbureau haalt in primeur de TrueVIS van Roland DG in huis

Eelan   |   't Zand, Nederland

In de kop van Noord-Holland tussen de kust en de bollenvelden maakt creatieve printexpert Joris Langedijk kwaliteitsproducties. Om dat blijvend waar te maken kocht hij op FESPA Digital in Amsterdam als eerste in Europa een bijzondere printer bij dealer Tripa, de Roland TrueVIS VG-640.

De hoofdmoot van het werk binnen zijn bedrijf Eelan bestaat uit grafisch ontwerp. “Eelan is een ontwerpbureau met een eigen repro,” zegt Joris. “Klanten komen en blijven bij ons omdat wij mooie ontwerpen maken. Wat we ontwerpen, kunnen we voor 90 procent zelf uitvoeren.”

Voor die productie staan er in de strakke ruimte industriële zwart/wit- en kleurenprinters opgesteld, waarop ze het meest voorkomende printwerk realiseren. Voor alle sign- en fotoprintwerk heeft het bedrijf sinds kort de beschikking over de moderne TrueVIS-printer/snijplotter van Roland DG.

Gekocht op FESPA Digital

Negen jaar geleden kocht Eelan een eerste Roland-printer en zette zo de stap van copyshop naar signmaking. Omdat de vraag erg groot is, begon Joris eind vorig jaar uit te kijken naar een nieuwe, snellere machine.

Uitgedaagd door René van der Weijde, Sales Manager Benelux bij Roland DG en oude bekende van Joris, besloot hij op FESPA Digital te gaan kijken naar de gloednieuwe Roland-telg, de TrueVIS VG, die daar voor het eerst werd getoond. De TrueVIS kan gebruikt worden met acht kleuren, beschikt over nieuw ontworpen printkoppen en gebruikt geheel nieuwe eco-solventinkten.

“Ik was er meteen verliefd op, de kwaliteit is echt heel goed. We zijn geen metervreters. We maken voor kritische klanten als fotografen enkele afdrukken, die topkwaliteit moeten zijn. Die kwaliteit met diepe zwarte, fijne nuances en hele mooie lichte kleuren kwam nu binnen ons bereik,” zegt Joris.

“Ik was meteen verliefd op de TrueVIS VG, de kwaliteit is echt heel goed.”

“Het was helemaal niet de bedoeling op de beurs te kopen. We kwamen alleen maar kijken. Na de demo waren we echter al overtuigd. En ja, beslissen op de beurs was onze snelste kans deze nieuwe machine in huis te krijgen. Dus ik heb het maar gewoon gedaan. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. We hebben direct foto’s gemaakt en via sociale media verspreid. De komst van de nieuwe printer twee weken na de beurs hebben we gevierd met beschuit met muisjes. We zijn aan het printen geslagen en ik heb direct een paar klanten gebeld om de kwaliteit te laten zien.” Joris laat een foto zien van een pasgeboren baby die haast ontroerend mooi is.

Ontwerpbureau met productiecapaciteit

Oorspronkelijk was Eelan de lokale copyshop. Met de komst van Joris werd de verandering ingezet naar creativiteit en vormgeving. Negen jaar geleden kwam daar sign bij met de aanschaf van de eerste Roland-printer. In het begin kwam daar niet vanzelf werk voor. “We hadden de grootformaat printer staan, maar in het begin draaide hij een halve dag in de week. Nu is dat wel anders, er staat regelmatig een wachtrij voor de printer. Dus we waren wel aan een nieuwe toe”.

Blij van iets moois

De klanten van Eelan komen gewoon binnenlopen omdat ze van anderen gehoord hebben wat het bedrijf kan. “Wij maken praktisch geen reclame. Als anderen zeggen dat het goed is wat we doen, is dat de beste reclame voor ons. Wat ik wel doe is af en toe een foto delen van werk waar we trots op zijn,” zegt Joris bescheiden. “Klanten gaan altijd blij de deur uit. Als je iets moois in handen krijgt, dan word je blij.”

Herkenbaarheid

“Wij houden van strak, simpel, duidelijk en niet te veel poespas. Daar kun je onze ontwerpen aan herkennen. En als je dan ook alles van het visitekaartje tot de autobelettering hier in huis kan laten doen, dan maken we het heel gemakkelijk voor de klant. Daar komt bij dat we ons inleven in de klant en onze vaste klanten zo goed kennen dat een half woord genoeg is.”

Vol smaak vertelt Joris over een autobelettering voor een cateringbedrijf. “We hebben er een afbeelding van een broodje serranoham met roomkaas op geplakt, daar krijg je gewoon trek van, ragscherp en zulke mooie kleuren.”

www.eelan.nl