Verwante geesten: de Elite Signs-familie breidt zich regelmatig uit – met technologie van Roland DG

Elite Signs | UK

Verwante geesten: de Elite Signs-familie breidt zich regelmatig uit – met technologie van Roland DG

Elite Signs & Graphics Ltd is wat we een 'Roland Hero' noemen. In dit bedrijf in Bridgend (Zuid-Wales) dat in autodecoratie is gespecialiseerd, staat al generaties lang een James-telg aan het roer en draait alles om de technologie van Roland DG.

Elite Signs logo

Elite Signs & Graphics Ltd is een familiebedrijf met een lange traditie in het maken van reclameborden. De specialist in voertuigreclame en reclame- en informatieborden is opgericht door de broers Clive en Barrie James in Bridgend, Zuid-Wales. Roland-technologie beschouwen ze als een deel van de familie.

Sinds de oprichting in 1996 hebben de James-broers gezelschap gekregen van Clives zoon Simon als directeur, Barries zoon Nicky in het wrappingteam (sinds 2014) en Clives dochter Shelley op de ontwerpafdeling. Maar de wortels van het bedrijf gaan nog dieper.

“Ik heb onlangs ontdekt dat mijn grootvader reclame- en informatieborden beschilderde voor hij het leger inging”, zegt Simon James. “We hebben dus een geschiedenis in dit vak: reclameborden maken zit ons al drie generaties in het bloed. Eerst analoog en nu digitaal.”

#RolandHero

“We zijn een familiebedrijf en onze Roland-printers zijn een deel van onze familie. Mijn vader en oom hebben vanaf het prille begin Roland-technologie ingezet om werk af te leveren dat nog beter is dan onze klanten van ons verwachten. Inmiddels werken twee generaties van onze familie eendrachtig samen om onze klanten een optimale service te bieden. Daar staan we om bekend.”

Simon James - Elite Signs & Graphics Ltd

Roland DG-technologie is sinds het prille begin deel van de familie. “De Roland-printers die we hebben geïnstalleerd zijn een deel van de familie. Dankzij de printers kunnen we onze klanten consistente kleuren en telkens weer dezelfde hoge kwaliteit garanderen. Verreweg de meeste klanten komen dan ook terug voor nieuwe opdrachten”, zegt Simon.

Elite Signs werkt op dit moment met meerdere Roland SOLJET Pro 4 XR-640 en XC-540 printer/snijplotters en een CAMM-1 GX-500 vinylplotter. Het bedrijf stelt het op prijs dat Roland een nieuw product pas op de markt brengt als het volledig is uitgetest en als is aangetoond dat het volgens de hoogste standaarden presteert.

“Dat we kunnen vertrouwen op Roland, is heel belangrijk”, zegt Simon. “We weten dat onze digitale printers doen wat we van ze verwachten en dat de output altijd uitstekend en consistent is. Dat maakt ons werk een stuk gemakkelijker. Wij kunnen ons volledig concentreren op andere aspecten van ons bedrijf, terwijl de printers de klus klaren.”

Printed vehicle graphic

De opdrachten variëren van heel groot (de speciaal gebouwde industriële unit heeft een oppervlakte van ruim 700 m², zodat zelfs bussen en vrachtwagens er gemakkelijk in passen) tot piepklein, zoals een speelgoedbestelwagen die door Legopoppetjes wordt ingepakt. “We konden de kleine mannetjes 'betrappen' en zetten het filmpje op de sociale media. Het is intussen door meer dan 26.000 mensen over de hele wereld bekeken”, aldus Simon.

Het kleine Legovolkje verbeeldt Elite Signs en de manier waarop ze samenwerken als familieteam, maar dan in miniatuur.

Printed vehicle graphic

“Ik kan me voorstellen dat sommige mensen denken dat het alleen maar problemen geeft als familieleden de hele dag zo dicht met elkaar werken, maar wij blijven altijd professioneel”, merkt Simon op. “Al hebben we altijd wel tijd voor een mopje. Er heerst hier een goede sfeer.”

Die sfeer slaat ook over op de andere medewerkers en de klanten: “We hebben geluk dat we zo'n getalenteerd creatief team hebben”, gaat hij verder. “We stellen soms verbeteringen voor op iets waarvan de klant dacht dat het de beste optie was. Voor hetzelfde geld leveren wij dan een nog beter product. Daar staan we om bekend.”

“We behandelen al onze klanten met respect. Wij zijn goed in ons werk en we hebben waardering voor dat van hen. Dat werkt voor iedereen.”

Er is altijd ruimte voor uitbreiding in de Elite Signs-familie, vertelt Simon. “We gaan zeker investeren in meer apparatuur en printers om de groei van ons bedrijf te ondersteunen. En daarbij vertrouwen we op Roland.”

Simon, hoe beoordeel je Roland?

 • Bouwkwaliteit ★★★★★
 • Betrouwbaarheid ★★★★★
 • Veelzijdigheid ★★★★★
 • Productiviteit ★★★★★
 • Gebruiksgemak ★★★★★
 • Outputkwaliteit ★★★★★
 • Gebruikskosten ★★★★★
 • Waar voor je geld ★★★★★
 • Service en ondersteuning ★★★★★
 • Algemeen ★★★★★

Simons leuke weetjes

 1. Hoe zou je jezelf in drie woorden beschrijven?

  Gepassioneerd. Creatief. Eerlijk.

 2. Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

  Altijd vertrouwen hebben in jezelf.

 3. Wat is je favoriete socialemediaplatform?

  Instagram.

 4. Wat doe je het liefst in je vrije tijd...

  Tijd doorbrengen met mijn vrouw en kinderen, voetballen, een informatiebordfanaat zijn en overal zoeken naar creatieve inspiratie.

 5. Wat weten mensen niet van jou?

  Ik ben een enorme fan van informatieborden. Ik speur net zo lang tot ik weet wie een bepaald bord dat mijn aandacht trekt heeft gemaakt.

Contact leggen met Elite Signs & Graphics Ltd

#RolandHero

In heel 2018 zetten we onze Roland Heroes in het zonnetje: mensen en bedrijven die een paar stappen verder gaan dan andere bedrijven en toonaangevend zijn, inspireren en creëren. Bent u een Roland Hero?

Een zoektocht in het teken van erkenning voor onze Roland Heroes