GRP rijgt wereldtitels motorcross aan elkaar

GRP

GRP, ook gekend als Rockstar Suzuki World MX1, is een vaste waarde in het motorcrosscircuit. GRP runt teams die meedingen naar de titel in het wereldkampioenschap motorcross. Hun staat van dienst is indrukwekkend: 28 keer wereldkampioen en tientallen andere belangrijke titels. Ook op vlak van promotievoering gaat GRP voor kwaliteit. Roland DG is hierin de ideale partner.

Begin jaren ’80 richtte beroepsmotorcrosser Sylvain Geboers ‘Geboers Racing Promotion’, of kortweg GRP, op. Tijdens zijn succesvolle carrière als crosser was het duidelijk geworden dat hij een bijzonder gevoel voor techniek en ontwikkeling had. Bovendien had Sylvain Geboers de nodige ervaring en relaties opgebouwd. De creatieve inbreng kwam van zijn jongere broer Eric Geboers, die zelf meervoudig wereldkampioen motorcross was. Op korte tijd bouwde GRP het Factory Racing Team van Suzuki uit tot een succesmachine. Ondermeer Steve Ramon, Michael Pichon, Stefan Everts en Greg Albertijn reden voor het team en schopten het tot wereldkampioen.

GRP heeft een drievoudige opdracht: het technisch ontwikkelen van de motoren, de logistieke organisatie en de promotie van het merk en de producten van de partners. Voor die promotie gebruikt GRP een gecombineerde printer/snijplotter van Roland DG. Jo De Munck van GRP legt uit: “Vroeger moesten we ons print- en snijwerk uitbesteden. Dat maakte het moeilijk om kort op de bal te spelen, wat in onze sector vaak nodig is. Als er bijvoorbeeld net voor de start van het seizoen partners bijkomen, of als we een wereldtitel behalen, moeten we het promotiemateriaal aanpassen. Ook de prijs van dit soort last-minute opdrachten was moeilijk in te schatten. Daarom beslisten we om zelf een toestel te kopen waarmee we konden printen en snijden. We kozen voor een VP-540 van Roland. Het is een gebruiksvriendelijk toestel dat kwaliteit levert. Ook de goede service is een groot pluspunt.”

GRP maakt met zijn toestel voornamelijk stickers voor teamwagens en trailers, posters en backdrops (schermen die gebruikt worden als achtergrond als motoren uitgestald worden). Over de kwaliteit is men heel tevreden. “Roland is er zelf erg voorzichtig mee, maar volgens ons behouden de ECO-SOL MAX-inkten ook zonder bijkomend laminaat hun kleur op een langere termijn. We hebben bijvoorbeeld een hele tijd geleden een bestelwagen bestickerd en de kleuren zijn nog steeds goed, ondanks dat we de wagen meermaals hebben gewassen met een hogedrukreiniger en vrij agressieve poetsproducten,” aldus Jo De Munck.

De Munck volgt de ontwikkelingen van Roland DG op de voet: “Voor ons zou het erg handig zijn een printer te hebben die wit kan printen, aangezien er wit in ons logo verwerkt is. Ook de metallic inkt is voor ons bijzonder interessant, omdat we daarmee écht opvallende spullen kunnen maken!” Roland DG blijft voor GRP kortom de ideale partner.

(10-2010)