Eerste gebruiker van Roland EJ-640 spaart 40% kosten

Hodge   |   Schleswig, Duitsland

Reclame drukker Hodge in het Duitse Schleswig heeft over werk niet te klagen. De combinatie van grote klantvriendelijkheid met hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, levert het bedrijf klanten door heel Europa op. Zes dagen per week draaien de machines, vaak 24 uur per dag. Het werd tijd om een efficiencyslag te maken. Op Drupa kocht eigenaar Michael Marquardt een Roland EJ-640 en kreeg daarmee één van de eerste exemplaren in Europa in huis.

Grote inktcassette

“Wij moeten snel met hoge kwaliteit produceren,” zegt verkoper en machine-operator Siegmar Nossenheim. “Met de nieuwe Roland Soljet EJ-640 kunnen we drie keer zo snel produceren als met de ER-640 die we ook hebben staan. Dat heeft te maken met het brede printoppervlak.” De inktcassettes, met een inhoud van 1 liter, blijken een uitkomst voor Nossenheim. “We laten de machines vaak een nacht draaien en dan wil je niet dat halverwege de inkt op is. Op de andere machine zetten we elke avond een nieuwe inktcassette en we gebruiken halflege cartridges op de dag.” Nossenheim toont een enorme stapel halflege cassettes. “Met de nieuwe machine hoeft dat niet meer. Er zit dan ook drie keer zo veel inkt in de cartridges.”

Forse kostenbesparing

“Die inkt is bovendien ook veel goedkoper,” zegt Marquardt. “Bij elkaar schat ik de kostenbesparing op ons gemiddelde reclamewerk op 40%. Dat ga je snel merken bij een productie als die van ons. Toen we aan onze dealer Hansa in Bremen lieten weten dat we op zoek waren naar een snellere printer, gaf hij aan dat Roland in het zwaardere productiesegment gestapt is met de EJ serie. Het leek ons de moeite om de Roland stand op Drupa te gaan bezoeken om het toestel uit te proberen. Daar hebben we trouwens in een paar dagen alle mogelijke concurrerende producten bekeken en eveneens getest. Geen enkele concurrent leverde een even kwaliteitsvol product op met dezelfde printsnelheid als de EJ-640 van Roland.”

Solide

Nossenheim:” Er zijn wel printers die vergelijkbare prestaties claimen, maar de solide uitstraling met een stalen frame en metalen afdekplaten oogt toch veel professioneler dan de plastic machines die je vaak ziet. Ik ben misschien wat van de ouderwetse stempel, maar bij ons moet het staal zijn dat de productie doet. Dat merk je gewoon; de machines gaan veel langer mee en zijn betrouwbaarder. Als je ziet dat we op drie verschillende Roland printers hier exact dezelfde kleurweergave hebben, dan zegt dat heel veel over die machines. En het feit dat we met de twee Roland snijplotters die hier reeds staan nooit storingen hebben, geeft maar aan dat het hoogstaande kwaliteit is.”

Betrouwbaar

Hodge is een drukkerij met een eigen creatieve afdeling. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van reclameproducten. Buiten- en binnen reclame, autobelettering, T-shirts en al het denkbare op reclamegebied maakt de firma zelf in huis. Het gaat nog een stap verder. Na recente overnames produceert Hodge ook boeken en door middel van samenwerkingsverbanden alle soorten huisdrukwerk. Michael Marquardt kocht de firma tien jaar terug. Door zijn commerciële aanpak heeft de firma ook in de moeilijke tijden steeds goed gedraaid en is het bedrijf blijven groeien. “Onze klanten willen graag alles bij één punt kopen. De klanten zijn gesteld op contact met de leverancier en willen een betrouwbare partij.” Het persoonlijke contact houdt Marquardt ook aan in zijn commerciële contacten. Alles gaat per telefoon. “De mensen willen me horen,” zo zegt hij.

Menselijke maat

Ook in de vakantieperiode is het druk bij Hodge. Op een warme zaterdag in juli staan de Roland printers volop te draaien. “Vroeger hadden we nog wel mindere periodes,” zo verklaart Marguardt. “We hebben nu heel veel klanten uit de toeristische industrie erbij, zoals de restaurants en andere lokale activiteiten. ”Het zijn niet alleen Noord-Duitse klanten die de weg naar Hodge weten te vinden. Uit het nabijgelegen Denemarken, maar ook uit bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië en Spanje plaatsen bedrijven bestellingen bij deze kwaliteitsdrukker. “Dat komt doordat we voor een aantal grote klanten werken die Europese vestigingen hebben. En waarom wij? Hier word je door mensen geholpen en niet door een computer.”

Vertrouwen

“Dat gaat andersom ook op,” stelt Marquardt. “Dat persoonlijke contact verwacht ik ook van onze leveranciers en dat krijgen wij dan ook bij Roland DG. Door de goede ervaringen die we met deze firma hebben was het logisch uit te breiden met een Roland-toestel, ook al hebben we ons ook over alle andere mogelijkheden laten voorlichten. We hadden ook kunnen wachten tot de EJ-640 langer op de markt is, maar ons vertrouwen in Roland DG is zo groot dat wij erin gestapt zijn. Wij zijn er heel tevreden mee en hij doet wat hij belooft.