F1-team Lotus creëert een door ‘Mad Max’ geïnspireerde F1-wagen met technologie van Roland DG

Lotus F1 Team   |   UK

Het F1-team Lotus heeft in samenwerking met Warner Bros. Pictures een nieuwe F1-racewagen gecreëerd die niet zou misstaan in een postapocalyptische toekomst. De nieuwe wagen – de Lotus F1-team Mad Max hybride – kwam er naar aanleiding van de release van Mad Max: Fury Road. Warner Bros. Pictures en Village Roadshow Pictures lieten deze epische avonturenfilm boordevol actie op 15 mei 2015 op de wereld los.

De Lotus hybride met rat-look is uitgerust met een wrap die met een Roland DG SOLJET PRO4 XR-640 werd geprint op de 1080-M230 matgrijze aluminium wrapfolie van 3M™. Die ongelamineerde metallic folie werd vervolgens aangebracht op het voertuig en toverde de glimmende bolide in één klap om in een ruwe vierwieler die thuishoort in de desolate vlaktes van Australië.

Joe McNamara van de Graphics-afdeling bij het F1-team Lotus: “Bij zo’n project met strikte deadlines en zonder ruimte voor fouten was onze Roland DG-printer van onschatbare waarde. We vertrouwden op de snelheid en betrouwbaarheid van de SOLJET PRO4 XR-640 om deze prints klaar te krijgen binnen onze strakke planning. De folie werd ‘s nachts automatisch geprint en automatisch opgerold. De volgende dag brachten we ze aan op de wagen, voordat die naar Barcelona ging voor de onthulling. De snelle Roland DG SOLJET PRO4 XR-640 en de gebruiksvriendelijke 3M 1080 matte metallic wrapfolie vormden echt een supercombinatie. Dat maakte deze opdracht niet alleen mogelijk, maar ook veel gemakkelijker.”

De Mad Max hybride van Lotus kreeg speciale accessoires en verregaande aanpassingen die passen in een op hol geslagen wereld. Op vrijdag 8 mei werd hij onthuld tijdens de International Motor Show in Barcelona, in het Montjuïc Exhibition Centre. Ook op de afspraak: twee op maat gemaakte, rijklare voertuigen die speciaal voor de film ontworpen en gecreëerd waren – de auto van Nux en de iconische Mad Max Interceptor. 

Romain Grosjean en Pastor Maldonado van het F1-team Lotus waren ook van de partij. Beiden reden ze de Spaanse grand prix op het circuit van Barcelona-Catalunya (9 en 10 mei 2015) met bolides met labels van Mad Max: Fury Road op. Romain Grosjean behaalde een respectabele achtste plaats.

Brett Newman, Managing Director bij Roland DG UK: “We hebben opnieuw bewezen dat we de snelheid en het uithoudingsvermogen hebben om eender welke industrie bij te houden en veelzijdige producten te maken die een Hollywoodblockbuster waardig zijn. We zijn zeer trots op de rol die de technologie van Roland DG gespeeld heeft bij de productie van een van de meest unieke voertuigwraps op de planeet. We zijn er zeker van dat de combinatie van onze SOLJET PRO4 XR-640 en de graphite matt metallic folie van 3M voor de winnende formule zal zorgen voor het team van de Lotus F1 Mad Max hybride en Warner Bros.”

Con Gornell, executive vice-president Europese marketing bij Warner Bros. Pictures: “Krachtige auto’s en hoge snelheden zitten in het DNA van Mad Max en de Mad Max hybride van Lotus geeft die ingesteldheid gestalte. Het was voor ons een waar genoegen om met dit F1-team samen te werken om zo de Spaanse grand prix voor een stukje onder te dompelen in de sfeer van het Wasteland.”

Na tien jaar wachten is hij er eindelijk: Mad Max: Fury Road van filmproducent en meesterbrein George Miller. Deze prent neemt ons terug naar de postapocalyptische wereld die Miller meer dan dertig jaar geleden in het leven riep in de oorspronkelijke Mad Max-trilogie.