Tandprotheses frezen met DWX-50 van Roland DG

millDENT   |   Duisburg, Duitsland

De Duitse firma millDENT specialiseert zich in de productie van tandprotheses in zirkonium. Zaakvoerder Akin Öztürk gebruikt hiervoor de DWX-50 freesmachine van Roland DG. Deze 5-assige machine is perfect uitgerust om kronen en bruggen te frezen in zirkonium, PMMA en was. "De DWX-50 is compact, eenvoudig te bedienen en veel goedkoper dan gelijkaardige machines", vat Öztürk samen.

millDENT is een bedrijfje gelegen in het Duitse Duisburg, dat in 2011 werd opgericht door Akin Öztürk. Deze had al een uitgebreide kennis van de sector opgedaan door zijn ervaring bij Exocad, een ontwikkelaar van dental CAD-software.

Öztürk wil door zijn individuele aanpak een betrouwbare partner zijn en oplossingen bieden voor de specifieke vragen en wensen van elke klant. Hij levert hoogwaardige tandprotheses af in zirkonium, was en kunststof. "Na uitgebreid onderzoek van de markt, heb ik gekozen voor de DWX-50 freesmachine van Roland DG. De combinatie van de kracht van de machine en zijn prijs, is gewoon onklopbaar. Bovendien kan je met dit desktoptoestel simultaan over vijf assen frezen, wat voor speciale gevallen echt van pas komt en mijn freesgereedschap gaat hierdoor langer mee," legt Öztürk uit.

Het is een open systeem, wat vrije keuze van software, bestandstypes, materialen en freesgereedschappen toelaat. Öztürk : "Ik vind het erg belangrijk dat ik met mijn eigen software kan werken. Ik ben namelijk gecertificeerd trainer voor Exocad". De machine kalibreert zich automatisch, wat gebruikers heel wat reken- en afstelwerk bespaart. Het toestel heeft ook een automatische gereedschapswisselaar en checkt voor en na elke wissel of het gereedschap nog in orde is. Indien gewenst, stuurt het systeem e-mails met informatie over de productie. Het is dus niet nodig om bij de machine te blijven om de productie op te kunnen volgen.

Akin Öztürk kijkt ook naar de toekomst: "Ik wil mijn zaak nog verder uitbreiden, maar wil de nauwe samenwerking met mijn klanten zeker behouden. Ik houd de ontwikkelingen van Roland goed in de gaten en wil graag opnieuw met hen samenwerken als de mogelijkheid zich voordoet."

www.milldent.de

(08-2012)