MotoGP™ en Roland DG: al meer dan 12 jaar een 'winning team'

MotoGP™

MotoGP ™ maakt al meer dan twaalf jaar gebruik van de technologie van Roland DG. Ook in de toekomst worden voor elke race de signalisatie en prints met de allernieuwste technologie van Roland gecreëerd - van het toevoegen van branding en decoratie aan het podium van de winnaar tot het plaatsen van advertenties langs het circuit en het inrichten van de perskamer.

MotoGP ™ is het populairste race-evenement ter wereld. Hier komen toonaangevende motorfabrikanten, de beste racers en de allernieuwste technologie samen. Roland DG werd in 2005 de serviceprovider van MotoGP ™ en sindsdien hebben de digitale printapparaten op maximale snelheid gewerkt om alle prints voor elk evenement van het kampioenschap te produceren.

Dankzij Roland DG als officiële leverancier hebben zowel de organisatoren van het kampioenschap als de sponsors de flexibiliteit om op het allerlaatste moment grote oplages van advertenties te produceren - met verbluffende kwaliteit en gave kleuren.

Om onberispelijke resultaten op elk materiaal te verkrijgen, beschikt MotoGP ™ over twee TrueVIS VG-540-printers/snijplotters en drie SOLJET EJ-640-printers. Zo worden in recordtijd de prints geproduceerd die ze nodig hebben.

"We moeten printprojecten zeer snel en op zeer korte termijn uitvoeren", zegt Jordi Puig, Production Manager. "We gaan van rustige momenten met een lage productie naar perioden met een hoge productiviteit wanneer de printers non-stop meer dan twaalf uur achter elkaar moeten werken."

"Het is essentieel voor ons om printtoestellen te hebben die op elk moment kunnen beginnen printen."

Races vinden over de hele wereld plaats, en de grafische teams reizen mee om ter plekke prints te maken voor elk evenement. Als de advertentie van een sponsor beschadigd raakt, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk tijdens een race, moet die onmiddellijk worden herdrukt zodat zowel de live toeschouwers als de fans die thuis kijken de advertentie opnieuw kunnen zien. Kijkers uit meer dan 200 landen volgen de competitie. De printkwaliteit en de kleurafstemming zijn ook essentieel voor het imago van de sponsors. Dit wordt door de toestellen van Roland gegarandeerd.

Dankzij de betrouwbaarheid van de SOLJET-printers en TrueVIS-printers/snijplotters levert elke seconde dat de productie loopt een geweldige afwerking. Bij signalisatie is snelheid, net als tijdens een race, de belangrijkste factor die het verschil maakt. Door de strikte timings is er geen foutenmarge: de kleinste vertraging kan het verschil betekenen tussen een podiumplaats als winnaar en met lege handen naar huis gaan.

Discover TrueVIS