Groeiend aandeel sign voor Multicopy vestiging

Multicopy   |   Eindhoven, Nederland

De vestiging van Multicopy uit Eindhoven merkt dat steeds meer klanten vragen naar sign-producten. De campagne “Groot gemaakt met Multicopy” zorgt ervoor klanten naast drukwerk ook voor hun grootformaat campagnes terecht komen bij “The Communication Company”. In Eindhoven produceert Multicopy al deze sign-producten met een VersaCAMM SP-540i printer/snijplotter van Roland DG.

Vestigingsmanager van MultiCopy Eindhoven Jeroen Kooij ziet sign als een belangrijke groeimarkt. “Voor Multicopy in Amerika is sign het middel geweest om de gevolgen van de financiële crisis af te wenden”, zo geeft hij aan. “Daar maakt sign inmiddels een derde van de omzet uit. In Nederland zijn we hier een paar jaar later mee gestart. Enkele jaren geleden heeft Multicopy Nederland hier ook een speerpunt van gemaakt met de aanschaf van machines, trainingen en een reclamecampagne”.

Eenvoud

Al snel bleek dat de Roland DG-printer zich heel eenvoudig laat bedienen. “Een druk op de knop en er komt van alles uit,” vertelt Jeroen Kooij lachend. “De ene keer stop je er een dun velletje in, de andere keer dik plastic. De ene keer is het een sticker, de andere keer een papieren poster en het apparaat produceert alles probleemloos.”

Car Wrapping is het enige binnen de sign-industrie dat Multicopy Eindhoven nog niet zelf doet. Dat ligt niet aan de printer, maar meer aan het vakmanschap om dit goed te doen dat nu nog ontbreekt. Voor het aanbrengen van de posters en het beplakken van etalages huurt deze vestiging van de Communication Company specialisten in.

Materialen

Bewust beperkt Jeroen Kooij het aantal verschillende materialen dat in de printer gaat. “Door het assortiment aan materialen klein te houden beperk je de kans op fouten en blijft ook de voorraad beheersbaar. Het is zaak dat we snel leveren, dat wordt van ons verwacht. Als ik bij een order nog het materiaal moet bestellen dan ben ik te laat. Dus je moet er slim mee omgaan. Met een paar producten kun je 95% van de vraag afdekken.”

Divers

De producten die Mulicopy Eindhoven op de VersaCAMM produceert zijn heel divers. “Omdat de plotter zowel print als snijdt maken we posters, stickers, roll-up banners, gevelbanners op fotogloss papier, magneetfolie, stickerpapier en statische folie. En het lukt allemaal met dezelfde inkten van Roland, dat gaat gewoon overal op,” stelt Jeroen Kooij. “Je moet rekenen dat wij te maken hebben met heel veel kleine en wisselende opdrachten. Onze klanten zijn kleine en middelgrote bedrijven waardoor we op een dag wel twintig verschillende media moeten laden om de bestelling compleet te krijgen.”

Volledig

Jeroen Kooij stelt het op prijs dat een aangeschafte machine volledig wordt uitgeleverd en dat de operator er direct mee aan de slag kan. “RIP-software zit bijvoorbeeld bij Roland in de prijs en dat is dan nog software die echt uitstekend werkt. Daar houdt het niet bij op, ook installatie en onbeperkte support krijg je erbij. Roland is er op gericht om ons met de machine geld te laten verdienen, zonder dat ik voor de aanschaf te veel betaal. Dat ervaar ik als heel bijzonder. “

www.multicopy.nl