Professionele fotografen van Pixieprint kiezen voor Roland DG

Pixieprint

Pixieprint.nl is het bedrijf van Rob en Esther Vandenberg. Ze hebben zich gespecialiseerd in het fotograferen van huisdieren, in het bijzonder honden. Beide zijn professioneel als fotograaf aan de slag gegaan nadat ze al langer foto's maakten op hondenshows. Er bleek vraag naar goede dierenfoto's. Maar om je te onderscheiden in die markt moet je zo'n foto goed presenteren. Dat was de reden om op zoek te gaan naar een eigen printer.

Rob Vandenberg kwam tijdens zijn zoektocht terecht op de Viscom, een beurs in Duitsland, waar veel grootformaatprinters te zien waren. Hier trokken de printers van Roland DG meteen zijn aandacht. Vandenberg: “Ik heb ter plaatse veel bijgeleerd over wat je allemaal met grootformaatprinters en fotografie kunt doen.” Ze kozen in 2013 voor een Roland eco-solvent printer waarmee hij ook metallic kleuren en wit kan printen. Vandenberg: “Die metallic inkt kun je gebruiken om bijzondere effecten mee te geven, een extra glim in de ogen of het water. We printen ook veel op canvas dat we soms nog een extra afwerklaag geven.”

Inmiddels zijn er ook klanten die hun eigen foto aanleveren voor zo'n bijzondere afdruk. Zo'n foto ondergaat vaak eerst bewerkingen om de gewenste uitstraling te bereiken. Met de print&cut uitvoering die Pixieprint kocht kun je ook stickers uitsnijden, een optie die Vandenberg zeker ook nog gaat aanbieden aan zijn klanten.