“Roland blijft voor ons de beste keuze”

repro ringel   |   Berlijn, Duitsland

In 1995 stapte de firma repro ringel Werkstätten für Farbvision und Kommunikation uit Berlijn (D) over op Roland-printers en sindsdien wil men geen andere meer. De grootste pluspunten zijn het gebruiksgemak, de printkwaliteit, de stabiliteit en het beperkte inktverbruik. Zaakvoerder Jochen Hohoff: "Onze oude HiFi Jets werken zo stabiel, dat we er na al die jaren nog steeds heel enthousiast over zijn. De keuze voor de uitbreiding van onze zaak met meerdere Roland-toestellen lag dan ook voor de hand."

Begin jaren 80 richtte Detlev Ringel een lichtdrukkerij op in Berlijn. Door de jaren heen verschoof de focus van reprografie naar andere analoge en digitale druktechnieken. De grootformaat inkjetprinters van Roland DG hebben hierin een belangrijke plaats. Deze worden gebruikt voor de productie van reclamemateriaal en signalisatie voor binnen- en buitenhuis. Zelfklevende folie, frontlit banner, blueback-papier en canvas zijn veelgebruikte materialen.

De eerste Roland-printers deden in 1995 hun intrede bij repro ringel. Deze worden vandaag nog steeds gebruikt voor roll-up banners en hogekwaliteitsprints op textiel. De afgelopen jaren werd het machinepark uitgebreid met nog vier Roland-printers. "We kozen opnieuw voor Roland, omdat we heel goede ervaringen hebben met deze printers. In totaal hebben we nu zes toestellen van hen. Naast de twee Hi Fi Jets, hebben we drie RS-640 printers en een SJ-1045. Deze gebruiken we allemaal met eco-solventinkt. De RS-640 wordt voornamelijk ingezet voor stickers en posters. De SJ-1045 gebruiken we vaak voor brede textielprints en frontlit banners. Het zijn zeer betrouwbare toestellen, die weinig verbruiken en een goede kwaliteit afleveren. Ze nemen weinig plaats in en maken geen lawaai. Bovendien zijn wij heel tevreden over de service die we krijgen," zegt Jochen Hohoff.

De klanten van repro ringel komen voornamelijk uit de architectuur, fotografie, grafische en reclamesector. Ook standenbouwers behoren tot hun cliënteel. "Onze klanten kiezen voor ons omdat we flexibel zijn, een groot aanbod hebben en over een eigen montageteam beschikken. We hebben een persoonlijke aanpak en leveren kwaliteit. Daarvoor staan we bekend," aldus Jochen Hohoff.

www.repro-ringel.de

(05-2013)