Vier nieuwe Roland-toestellen voor S-Promax

S-Promax   |   Heusden-Zolder, België

“Druk, druk, druk”, zegt Firyat Ilksoy als we hem ontmoeten in Heusden-Zolder (B). Hij is zaakvoerder van copy en sign shop S-Promax en kocht recent vier nieuwe Roland-toestellen bij Pantoon NV om de bestellingen te kunnen bijhouden. “Ik zit tot over mijn oren in het werk. Mochten de klanten nu wegblijven, dan zou ik nog zeker drie maanden voortdraaien.”
 
De nieuwe toestellen zijn een XR-640, LEJ-640, LEF-12 en MPX-90. De XR-640 is een eco-solventprinter van Roland DG die zowel print als snijdt en met speciale kleuren als wit, metallic en licht zwart kan gebruikt worden. De LEJ-640 en LEF-12 zijn UV-printers; de ene print op rollen en platen, de andere print rechtstreeks op objecten, bijvoorbeeld gadgets. De MPX-90 is van een heel ander kaliber. Het is een metaalprinter: een toestelletje dat tekst, foto’s en logo’s in metaal ‘hamert’ met een graveerpen. Het verschil met graveren is dat er geen materiaal wordt verwijderd en er dus geen afval is.Firyat Ilksoy is in de wolken met de uitbreiding van zijn machinepark: “Die toestellen gaan ons helpen om ons werk sneller en efficiënter te doen. Op de XR-640 gaan we onze meters draaien: posters, stickers, banners… De printer is een pak sneller dan de oudere machines die we nu gebruiken. Dat gaat ons helpen om aan de grote vraag te voldoen. Met de LEJ-640 zullen we rechtstreeks op platen printen. Dat kunnen we nu nog niet. Met de LEF-12 gaan we gadgets maken. We willen direct printen op allerlei voorwerpen die onze klanten als relatiegeschenk of promoartikel kunnen weggeven. De MPX-90 tot slot dient als vervanging voor onze MPX-70. Dat toestel heeft jarenlang trouwe dienst bewezen. Nu is het tijd voor een opvolger, die weer net iets sneller en beter werkt.”
 
Ilksoy is al sinds het prille begin trouwe klant van Roland DG. “In 2001 heb ik mijn zaak geopend in Heusden-Zolder. In deze regio was een copy en sign shop een gat in de markt. Ik kocht meteen een hele reeks machines, waaronder een CX-300 snijplotter en een SC-540 eco-solventprinter met snijfunctie van Roland. Door de jaren heen hebben we telkens uitgebreid met extra machines om het werk aan te kunnen. Roland heeft heel degelijke machines, met een goede kosten/baten-verhouding. Ze vragen weinig onderhoud en geven quasi nooit storingen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bedienen. VersaWorks, de software van Roland, vind ik ook super! Die heeft geen overbodige toeters en bellen en doet precies wat hij moet doen.”
 
Over de service van hun vaste dealer is men bij S-Promax ook zeer positief. “De firma Pantoon helpt ons altijd uitstekend. Ik blijf dus zeker vasthouden aan Pantoon en Roland.”

 
www.spromax.be

(09-2013)