Nederlandse specialist in car wrapping kiest voor Roland

Vermeulen & Vermeulen Reclame   |   Drunen, Nederland

Marcel Vermeulen was één van de eersten in Nederland die zich professioneel met car wrapping bezighield. Nu is zijn firma Vermeulen & Vermeulen Reclame nog steeds een gekende naam in de belettering en het inpakken van voertuigen. Voor de productie van de prints kiest Marcel resoluut voor Roland: "Het zijn hele fijne machines. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en de prints zijn erg mooi."

Hoewel car wrapping al ingeburgerd was in Amerika, Groot-Brittannië en Duitsland, liepen de Nederlanders begin jaren '90 nog niet massaal warm voor deze vorm van reclame. Vermeulen & Vermeulen Reclame sprong echter al in de beginjaren op de kar. Marcel Vermeulen: "We kregen steeds meer vraag naar complexe beletteringen en al snel gingen we ook complete auto's wrappen. Eén van mijn folieleveranciers stelde mij toen voor een cursus over car wrapping te volgen en vervolgens deze kennis te delen met andere signmakers. Daarna nam het car wrappen écht een vaart. Vandaag hebben we veel expertise in het wrappen van auto's, bestelwagens en andere voertuigen.

Naast car wrapping biedt Vermeulen & Vermeulen Reclame ook het standaard reclamemateriaal aan. Voor de productie kiest Vermeulen voor Roland. "In het jaar 2000 kocht ik mijn eerste Roland, een CJ-500. Daarna volgden nog twee solventprinters met snijfunctie. Momenteel heb ik drie toestellen van Roland. De LEJ-640 UV-printer gebruiken we voornamelijk voor roll-ups, stickers en platen. We gebruiken de witte inkt vaak op transparant materiaal. Dat geeft hele mooie effecten. Daarnaast hebben we nog een printer die we met Eco-Sol MAX-inkt gebruiken. Deze noemen we ons werkpaard. Daarop draaien we dagelijks ettelijke meters, onder meer de stickers voor de car wraps. De kwaliteit is echt uitstekend.

Mijn derde Roland-toestel is een beetje een buitenbeentje, het is een EGX-350-graveermachine. Ik kocht dit toestel, omdat ik mijn klanten een extra service wilde aanbieden. Ik had helemaal geen kennis van graveren, maar had de techniek al snel onder de knie. Klanten kunnen nu dus ook bij ons terecht voor gegraveerde typeplaatjes, naamborden en zo meer."

www.carwrapping.nl
www.facebook.com/wrapmyrideNL

(07-2013)