Chocolatier met ambitie kiest voor Roland DG

Vossen Chocoladewerken   |   Someren, Nederland

Peter Vossen uit het Nederlandse Someren specialiseert zich in chocolade gemaakt naar de wensen van de klant. Op vraag van bedrijven, verenigingen en andere geïnteresseerden maakt hij unieke chocoladetabletten met een logo, tekening of boodschap van de klant. Wat de tabletten zo speciaal maakt is dat het ontwerp er in 3D wordt in- of opgezet. Om dit te kunnen realiseren, beschikt de chocolatier over een freesmachine van Roland DG. Zelfs de matrijzen zijn dus van zijn eigen hand.

Peter Vossen heeft een Roland MDX-40 in zijn werkruimte staan. Hij gebruikt het toestel om vormen voor zijn chocoladetabletten uit te frezen. Zo heeft hij het volledige proces in eigen handen: hij maakt zelf de 3D-tekeningen, freest de matrijzen, maakt de gietvormen en giet de chocolade. Deze manier van werken is redelijk uniek. Peter Vossen: "Ik ben een van de weinigen in Nederland die zo werkt. Ik ben overtuigd dat er toekomst zit in reliëfchocolade: het is iets unieks, het is betaalbaar en het wordt afgestemd op de wensen van de klant. Bovendien is de doorlooptijd beperkt."

Het is de doelstelling van de chocolatier om op termijn uitsluitend nog reliëfchocolade te maken. "Ik investeer nu veel in kennis en mijn machinepark, zodat ik me binnen afzienbare tijd volledig kan toeleggen op reliëfchocolade. De vele uren die ik heb geëxperimenteerd, zijn het waard geweest. Ik heb al veel goede resultaten behaald en mijn klanten zijn heel tevreden," vertelt Peter Vossen.

Geïnteresseerden kunnen bij Vossen Chocoladewerken terecht voor allerhande 3D-chocolade. Vossen: "Populair zijn tabletten chocolade met logo's als relatiegeschenk of als geschenk voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld bedrijfsjubilea, sinterklaas, het eindejaar etc.," zegt Peter Vossen.

Via een kennis kwam hij bij Roland DG terecht. "Ik ken iemand die met een snijplotter van Roland werkt. Hij wist dat ik op zoek was naar een freestoestel en raadde me aan eens op de website van Roland te gaan kijken. Ik was aanvankelijk vooral geïnteresseerd in de MDX-15, omdat dat een klein en betaalbaar toestel is. Toen ik de MDX-40 aan het werk zag, ben ik snel van mening veranderd. Dit toestel voldoet beter aan mijn behoeften. Achteraf gezien ben ik heel blij met mijn keuze: de machine is degelijk en eenvoudig te bedienen. Bovendien heeft Roland mij altijd geweldig goed ondersteund. Voor mij zijn chocolade en Roland de perfecte combinatie," besluit Peter Vossen.

www.vossenchocoladewerken.nl
www.chocodroom.nl

(08-2011)