Training bij de Roland Academy geeft Devil is in the Detail een voorsprong op het gebied van digitaal printen

Devil is in the Detail

Micheal Hawes heeft 18 jaar gewerkt in het onderwijs, maar heeft de afgelopen zomer de bakens verzet door een training op het gebied van digitaal printen en voertuigwrapping te volgen. Het resultaat is Devil is in the Detail, een fonkelnieuw bedrijf dat zich richt op voertuigfolies/signalisatie met gebruik van de TrueVis VG-640, een grootformaatprinter/snijplotter van Roland DG.

"Ik heb vrienden in de autoindustrie en was op zoek naar een carrièreswitch," zegt Micheal Hawes. "Circa 18 maanden geleden begon ik te onderzoeken of ik deukreparatie en cosmetisch autowerk zou kunnen bieden. Dit resulteerde in Devil is in the Detail, een bedrijf dat voertuig-graphics aanbiedt – heel wat anders dan onderwijs."

Onderzoek naar de markt voor grootformaatprinters

Misschien als gevolg van zijn eerdere carrière zorgde Micheal ervoor om onderzoek te doen naar de markt en de juiste technologie voor dit soort werk voordat hij in Selby, Yorkshire, zijn bedrijf oprichtte. Online onderzoek, handelsbeurzen en open leveranciersdagen voerden hem naar de Roland-distributeur Your Print Specialists (YPS) en de Roland TrueVIS VG-640. Deze gecombineerde inkjetprinter/snijplotter biedt een breed kleurengamma, snel printen en drogen, nauwkeurig snijden en bediening op afstand – ideaal voor graphics-bedrijven van elke grootte.

Ik heb op het Roland Creative Centre in Clevedon ook de cursus Introduction to Digital Print gevolgd – dit was een openbaring vanwege de eindeloze mogelijkheden die worden geboden door de digitale printtechnologie van Roland"

Devil is in the Detail betrok half juni zijn eigen locatie, terwijl Micheal nog bezig was zijn onderwijswerk af te ronden. En nu werkt hij fulltime met de TrueVis aan een onverwacht groot aantal toepassingen.

"Aanvankelijk had ik gepland om me te richten op voertuig-graphics en digitale folies, maar door de mond-op-mond reclame over de mogelijkheden van de machine kreeg ik ook al gauw verzoeken voor banners en signalisatie", zegt Micheal. "Ik dacht dat ik dan maar ook het meeste uit mijn machine moest halen."

De TrueVIS kan goed overweg met de volgende toepassingen en nog meer: stanslabels en transfers, posters en achtergronddisplays, muurgraphics en muurschilderingen, kunst en fotografie, en hittetransfers voor kleding kunnen met dit geïntegreerde print- en snijsysteem alle gemakkelijk worden verwerkt.

Micheal voegt eraan toe: "Ik heb oorspronkelijk geen printachtergrond en ik vind de TrueVIS heel direct en gemakkelijk in het gebruik. Ik houd van de geïntegreerde print- en snijfunctie, het opnamesysteem is briljant, en het is werkelijk een machine voor meerdere doeleinden."

Cursussen volgen op het gebied van digitaal printen

Een training volgen om zijn investering in de TrueVIS was – ondanks het geïntegreerde gebruiksgemak – van essentieel belang voor Micheal, die net zo perfectionistisch is als de naam van zijn bedrijf suggereert.

"Ik heb de printcursus voor gevorderden gevolgd aan de universiteit van Coventry, wat de hiaten in mijn kennis, zoals met betrekking tot kleurbeheer, opvulde. Ik heb op het Roland Creative Centre in Clevedon ook de cursus Introduction to Digital Print gevolgd – dit was een openbaring vanwege de eindeloze mogelijkheden die worden geboden door de digitale printtechnologie van Roland."

Michael is pas sinds enkele weken al druk bezig met zijn nieuwe werk en wil met Devil is in the Detail in Selby zijn naam vestigen.

"Ik wil bekendstaan als iemand die goed werk aflevert", zegt hij. "Training bij de Roland Academy helpt mij hierbij op weg."

Meer informatie over de Devil is in the Detail vindt u op www.devilisinthedetail.co.uk.