Roland begeleidt EGraF-X op weg naar succes in voertuiggraphics

EGraF-X

In 2002 realiseerde grafisch ontwerper Shawn Lawrence zich dat zijn freelance werk na de werkuren meer geld opleverde dan zijn dagtaak. “Ik waagde de sprong en opende een eigen winkel," zegt hij - de winkel is EGraF-X, een specialist in voertuiggraphics in de Amerikaanse stad Wichita. Sindsdien is het bedrijf gegroeid en intussen telt het elf voltijdse medewerkers.

EGraF-X heeft altijd vertrouwd op Roland apparatuur en gebruikt momenteel twee Roland SOLJET XR-640 printer/cutters en een GX-640 64" cutter.

Toen ik startte, had ik niet veel ruimte, en de Roland print/snijtechnologie was erg belangrijk," zegt Shawn. “Sindsdien heb ik altijd Roland apparatuur gebruikt - de printkwaliteit en betrouwbaarheid is onovertroffen."

Onze Rolands zijn zo veelzijdig - ik heb de perfecte uitrusting om alles te doen wat ik moet doen"

Ik zou zelfs niet eens overwegen om iets anders te kopen dan Roland printers, en nooit zal ik andere inkten gebruiken dan Roland inkten.”

Veel van het vroege werk van EGraF-X bestond uit graphics voor zijspanwagens, maar het produceert nu opvallende graphics voor auto's, vrachtwagens, bussen, campers, food trucks, aanhangers en zelfs vliegtuigen. Veel van deze projecten zijn op maat gemaakte eenmalige ontwerpen, terwijl andere betrekking hebben op hele vloten: EGraF-X wrapt en onderhoudt bijvoorbeeld de 350 politiewagens van de stad Wichita.

EGraF-X werkt ook samen met lokale bedrijven, luchtvaartbedrijven, de overheid, scholen en de Wichita State University, en biedt naast voertuiggraphics ook window tinting, banners, bewegwijzering en vloer- en wandafbeeldingen.

Het is een goede sector en ik heb de perfecte apparatuur om alles te doen wat ik moet doen," zegt Shawn.

Onze Rolands zijn zo veelzijdig. Het is een wilde rit geweest en ze hebben mij vergezeld bij elke stap.”

Bezoek de website van EGraF-X voor meer informatie.

 

Gids voor voertuiggraphics

Als het beweegt, dan kunt u het wrappen, van motorfietsen tot auto's, vrachtwagens, bussen, vliegtuigen en boten. Als u geïnteresseerd bent in voertuiggraphics, laat u dan inspireren door de gratis Roland gids voor voertuigwrapping.