Wat kenmerkt een Roland Hero?

Creatief. Innovatief. Ondernemend. Inspirerend.

Het familiebedrijf, dat van generatie op generatie overgaat.

De eenmansband die een zaak opbouwt vanuit een hobbykamer.

De vastberaden starter die uitgroeit tot een printimperium.

De Roland Hero Awards zijn ontworpen om de geweldige gebruikers van Roland-systemen te kennen, om de ongelooflijke diversiteit van onze industrie te weerspiegelen en om het belang van mensen in onze boeiende sector aan te tonen.

In 2018 deelden Roland-gebruikers uit de hele EMEA-regio hun verbazingwekkende verhalen over de opmerkelijke dingen die ze bereiken en de impact die ze hebben op hun bedrijven, hun families, hun gemeenschappen en zichzelf.

2018 Roland Hero
LAATSTE NIEUWS: Winnaar aangekondigd

Maak kennis met onze Roland Heroes 2018

2018 Roland Hero

Roland Heroes in de schijnwerper

Ontdek meer over onze Roland Heroes 2018 en hun geweldige verhalen.

Roem

Pete Astles Peak UK Lees de casystudy

Creativiteit

Nicola Rubino Gemanco Design Lees de casestudy

Sterk

Florian van Rije Lieuwe Boards Lees de casestudy

Trots

Svetlana Kolpikova In Your Face Lees de casestudy

Droom

Alex Liggett The Vinyl Guys Lees de casestudy

Magisch

Chris Chadwick The Binary Box Lees de casestudy 

Kampioen

Javier Lozano Taymory Lees de casestudy 

Vertrouwen

Maik Vogel Eastprint Lees de casestudy

Familie

Simon James Elite Signs & Graphics Ltd Lees de casestudy

Detail

Massimo Marchi en Letizia Mattei.. Max Model Lees de casestudy

Liefde

Paula María Conejo Maisha Lees de casestudy

Jurering: achter de schermen
Bekijk onze jurering in België waar onze juryleden de inzendingen ontdekten en beoordeelden, alvorens de uiteindelijke winnaar te kiezen!


 1.  

  Onze Roland Heroes 2018

 2. WINNAAR
  Pete Astles - Peak UK, UK

  ROEM "Onze fantastische vrienden en teamleden wonnen gouden, zilveren en bronzen medailles met die uitrusting. Onze kajakuitrusting op maat is nu een groot deel van ons bedrijf. Het is ons uithangbord en het onderscheidt ons van de rest van onze industrie."
   
 3. PRIJS VAN DE JURY
  Nicola Rubino - Gemanco Design, Italië

  CREATIVITEIT "Met de speciale effecten van VersaUV kunnen we witte accenten, glans en zelfs texturen toevoegen aan ons interieurontwerp - dat is wat ik het leukst vind aan het gebruik van Roland-technologie. Met een partner als Roland DG kunnen we rekenen op voortdurende innovatie, wat essentieel is om onze creativiteit te voeden."
   
 4. SPECIALE VERMELDING
  Svetlana Kolpikova Bala - In Your Face, Spanje

  TROTS "Mijn partner Rafa werd na 20 jaar als ontwerper ontslagen. Zonder werkvooruitzichten en zonder lening hebben we een Roland VersaCAMM VSi printer/snijplotter geïnstalleerd in mijn huurflat van 30m², we werkten en woonden onder één dak. Na twee jaar betrokken we een nieuw pand en zijn we een bekend merk geworden onder de windsurfers. We zijn er trots op dat we uit het niets zijn gegroeid."
   
 5. SPECIALE VERMELDING
  Florian van Rije - Lieuwe Boards, Nederland

  STERK "Een kitesurfplank moet goed varen, sterk zijn en er mooi uitzien. Lieuwe Boards produceert op maat gemaakte boards volgens de specificaties van de klant, vooral op het gebied van grafische elementen. De Roland VersaSTUDIO BN-20 Printer/Snijplotter en ECO-SOL MAX inkten hebben het nodige in huis om de job te voltooien."
   
 6. Nutmeg Studio Logo

  SPECIALE VERMELDING
  Adele Mackinnon.. Nutmeg Studio, UK

  THUIS "Mijn man en ik investeerden een deel van ons spaar- en bruiloftsgeld in de aanschaf van een Roland-vinylplotter en een Apple Mac. We begonnen met het aanbieden van vinyl graphics aan lokale bedrijven. Na het versieren van de slaapkamers van mijn meisjes met gepersonaliseerde muurstickers, zagen vrienden en familie deze en moedigden mij aan om ze online te verkopen, wat ik in eerste instantie via eBay deed. Ik begon mijn assortiment muurstickers uit te breiden en andere bedrijven begonnen ze op voorraad te houden - van kleine zelfstandige winkels tot bedrijven als QVC. "
   
 7. Jesper Juel Jensen - Expoloading APS, Denemarken

  DANKBAAR "We hadden een situatie waarin we meer dan 14.000 folies heel snel moesten printen. Onze Roland. Onze Roland VSi werkte vier dagen en nachten zonder te stoppen, om alle 14.000 stuks te printen en de contouren te snijden. Ik was onder de indruk en dankbaar voor ons Roland-systeem!”
   
 8. Francesco Bravi - Ink Arti Grafiche, Italië

  VERBETERING "Welkom in het Stenen Tijdperk! We gebruiken een Roland LEC-330 om unieke beelden te printen op stenen voorwerpen, met behulp van geavanceerde technieken om elke dag iets nieuws te creëren. Het is een ambacht dat voor 100% in Italië plaatsvindt en dat de rijkdom en de schoonheid van een geschenk of een souvenir versterkt."
   
 9. Gonçal Brotons - Hug-me Group, Spanje

  IDEE “Ik merkte dat mijn kinderen tandpasta verspilden omdat ze als kleine kinderen niet genoeg kracht in hun handen hadden om in de tube te knijpen. Ik had een idee en toen ik ontdekte dat er geen apparaat op de markt was om de tubes volledig leeg te maken, maakte ik een prototype en begon ik het bedrijf. Een Roland VersaUV LEF-300 laat ons toe ons product aan te passen met een boodschap of branding, op verschillende materialen."
   
 10. Jesper Norbøll - MediaMouse, Denemarken

  KANSEN "Voor mijn dochter is MediaMouse als een oudere broer die altijd deel heeft uitgemaakt van haar leven en haar veel comfort en mogelijkheden biedt. Roland heeft hetzelfde gedaan voor MediaMouse: onze eerste CX-24 vinylplotter is nog steeds in bedrijf naast vijf andere Roland broers en zussen die MediaMouse in staat stelden te groeien, uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te bieden aan klanten.”
   
 11. e-style breau logo

  Antoine Poulet - E-styl', Frankrijk

  UITDAGING "Ik ben deze personalisatiebusiness van nul begonnen, zonder praktische ervaring. Maar ik ben de uitdaging aangegaan om te leren hoe ik met Roland-machines, software en verschillende technieken om moet gaan - ononderbroken - tijdens de training en de praktijk, met producten die niemand anders aanbiedt. We hebben onze doelen ruim voor we het verwacht hadden bereikt en hebben een goede reputatie. Ik ben echt blij dat ik de uitdaging ben aangegaan en het gemaakt heb."
   
 12. PFF Logo

  Craig Wilson - PFF, UK

  SAMENHANG "Toen PFF besloot om het ontwerp van verpakkingsprototypes in eigen beheer te nemen, pakten we het een beetje anders aan: een hele verdieping van de fabriek werd opnieuw toegewezen aan elke stap van de prototyping, met centraal twee Roland MDX-540. Door elk element samen te brengen in één ruimte voelt de klant zich echt verbonden met het prototypingproces en wordt hij veel meer betrokken."
   
 13. Articulos Publicidad

  Guillermo Peñalver - Peñalver, Spanje

  BENCHMARK "Midden in de economische crisis hebben de kleinkinderen van de oprichter van het bedrijf zich gediversifieerd om een nieuw merk te lanceren dat een referentie is geworden in de wereld van de sportevenementen. Wij ontwerpen onze eigen producten vanaf het begin - patronen, stoffen, texturen of prints - en zijn van 30 evenementen in 2010 tot meer dan 1.500 acht jaar later gegaan."
   
 14. AO Designs logo

  Anna Parsons - AO Design, Duitsland

  HART "Ik ben een grafisch ontwerper - mijn hart voelt kleuren en mijn hoofd denkt in beelden. Onze Roland TrueVIS VG-640 is de kern van wat we doen. Wij kennen en waarderen zijn schitterende kleuren, snelheid en betrouwbaarheid. Natuurlijk kennen we ook zijn eigenaardigheden, waar hij graag geaaid wordt en wat hij nodig heeft."
   
 15. Rage Designs Logo

  Michael Boote - Rage Designs, UK

  ICONISCH "Rage Designs heeft mijn twee passies samengevoegd: motorrijden en schilderen. Onze Roland VersaCAMM SP-300i printer/snijplotter is zeer eenvoudig te gebruiken en produceert perfecte helm en carrosserie graphics voor iconische racers. Het is ook een goede back-up service als er iets mis gaat."
   
 16. Taymory logo

  Carlos Mir - Taymory, Spanje

  KAMPIOEN "Taymory's slogan is 'Draag je dromen'. Taymory is opgericht door de Olympische atleet Omar Tayara en textielexpert Javier Lozano, en is gespecialiseerd in sportkleding. In 2018 ontwierpen we een zwemkledingcollectie met kampioene synchroonzwemmen Ona Carbonell, gemaakt met de Roland Texart RT-640. Deze geavanceerde technologie biedt een verbazingwekkende helderheid en intense kleuren."
   
 17. Gutinberg logo

  Enrique Almansa - Gutinberg, Spanje

  VOLHARDING "Ik moest mijn bedrijf van nul beginnen in het huis van mijn ouders zonder financiering. Ik heb doorgezet en na het eerste jaar heb ik een Roland SP-540V plotter aangeschaft waarmee ik de sprong naar volledig digitale print kon maken. Gutinberg is klein - en de plotter staat nog steeds in de woonkamer - maar onze klantenportefeuille groeit met de dag."
   
 18. Media Markt Iberia Logo

  Carles Perelló Belda - Media Markt Iberia, Spanje

  REVOLUTIONAIR "Media Markt heeft 47 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van een digitaal transformatieplan voor 85 winkels in Spanje. Dit houdt in dat klanten de mogelijkheid wordt geboden om hun elektronische apparaten - smartphones, tablets, consoles, koffiezetapparaten, zelfs koelkasten - te personaliseren met behulp van een revolutionaire printer van de volgende generatie: de VersaUV LEF-200."
   
 19. Stampa Italiana

  Mauro Puglisi - Stampa Italiana, Italië

  LEREN "Ik begon deze fantastische baan op 14-jarige leeftijd, dankzij twee van mijn broers die al in de industrie zaten. Ik ben begonnen als leerling, daarna heb ik grafische software geleerd, verschillende seminars en cursussen gevolgd en ben nu een nieuwe fase in mijn werk ingegaan met een Roland BN-20, een SP-300 en twee snijplotters. Mijn ervaring heeft me geholpen om te groeien tot wat ik nu ben."
   
 20. Ricamidream logo

  Monica Corignolo - Ricamidream di Corignolo Monica, Italië

  PASSIE "Ricamidream is geboren uit een passie voor creativiteit. Wij zijn gevestigd in een gebied dat bekend staat om de productie van brillen en hebben daarom geïnvesteerd in onze eerste UV-printer - de VersaUV LEF-20 - om te experimenteren met het printen op verschillende onderdelen van brillen. We zijn nu toonaangevend in het direct printen op onderdelen van brillen. Onze slogan is: het beste wordt alleen bereikt met een maximum aan passie!"
   
 21. Stedica pubblicita logo

  Antonino Eterno - Stedica Pubblicità, Italië

  PROBLEMEN OPLOSSEN "In 2004 kwam er een klant bij mij met een probleem: hij wilde nieuwe zelfklevende etiketten om bij prijsstijgingen te gebruiken. Ik legde uit dat als mensen de prijs met een etiket zouden zien veranderen, ze meteen zouden zien dat de prijs was gestegen en dat ze het niet leuk zouden vinden. Met behulp van onze Roland VersaCAMM SP-300 heb ik het hele bord met de nieuwe prijzen gereconstrueerd zodat het er origineel uitzag. Sindsdien maak ik nu borden in één stuk."
   
 22. Tudor Dragoi - Dragon AutoShield, UK

  PRESTATIE "Met behulp van een lening die we vlak voor ons huwelijk kregen, investeerden mijn vrouw en ik in een Roland CAMM-1 GR-640 Snijplotter. Hij moet het hoogste prestatieniveau leveren: we gebruiken hem elke dag om tot op een tiende van de millimeter perfecte patronen voor lakbeschermingsfilm te snijden, voor installatie op hoogwaardige auto's. We zouden letterlijk niets kunnen zonder die machine."
   
 23. Chris Chadwick - The Binary Box, UK

  MAGISCH "Om een magische showcase van ons werk te creëren hebben we onze nieuwe creatieve studio van top tot teen ingepakt met alleen materialen die op onze Roland TrueVIS VG-540 zijn gemaakt. Van een enorme wall wrap van Einstein, tot de gigantische inktvissenkamer, een skichalet en een bijenkorf waar onze Roland-machine een prominente plaats inneemt: het is een magische ruimte voor onze klanten.”
   
 24. Mayra Pahisa - Mayra Pahisa, Spanje

  VERRASSING "Ik ben al 20 jaar grafisch ontwerper, gespecialiseerd in verpakkingen, en heb vanaf het begin een Roland VersaCAMM VS-300 met witte en metallic inkt gebruikt. Met creativiteit en Roland-technologie kan ik mijn klanten verrassen met exclusieve en originele ontwerpen."
   
 25. LS Prints Digital

  Lance Dentith - L&S Prints Digital, UK

  UNIEK "Sinds 1990 verkopen we geprinte stoffen op maat en in 2018 lanceerden we een nieuw merk, British Made Gifts. Met behulp van onze Roland Texart XT-640 geven we klanten de kracht om alles te creëren wat ze wensen. Wij streven ernaar om wereldwijd creativiteit en plezier te inspireren door het leveren van unieke producten aan klanten en hun verbeelding de vrije loop te laten."
   
 26. Juan Miguel Arpa Robig - Chapea Gestion Integral S.L., Spanje

  ONBEPERKT "We hebben altijd vooropgelopen in de markt voor gepersonaliseerde platen, maar we breiden ons assortiment voortdurend uit, dankzij onze VersaCAMM VS-540i. Toen we een VersaUV LEF-20 kochten, wisten we niet zeker hoe hij in ons bedrijf zou passen, maar de twijfels verdwenen in de eerste week: we hebben de inhoud van onze catalogus van gepersonaliseerde producten vedriedubbeld en onze toepassingen zijn vrijwel onbeperkt."
   
 27. Morten Nielsen - Bella Skilte og Print, Denemarken

  HAPPY "Mijn vader richtte in 1965 de zeefdrukkerij Bella op, voordat mijn broer Michael en ik in 1988 de handen in elkaar sloegen. In het begin van de jaren 2000 hadden we een grote bannerbestelling dus besloten we om digitaal te gaan printen. We hebben acht Roland- machines, die puur goud zijn. Goede en betrouwbare apparatuur kan je alleen maar gelukkig maken."
   
 28. Ryan McCormick - Orange Promotions, UK

  VADER "De VersaSTUDIO BN-20 arriveerde op hetzelfde moment als ons eerste kind. Naast de groei van ons bedrijf met creatieve T-shirts met transferdruk en nog veel meer, is er ook een speciale flair toegevoegd aan de verjaardagsfeestjes van onze kinderen! We printen de naam van het kind en hun leeftijd op T-shirts, op een modieuze manier. Ik ben een trotse Roland-gebruiker en vader van drie, met nummer vier op komst."
   
 29. Miguel Silva - Colantes, Portugal

  ELECTRISCH "Het begon allemaal met een kleine witte sticker voor een laptop! Sindsdien hebben we met onze SOLJET XC-540 allerlei soorten elektronische apparatuur gepersonaliseerd: mobiele telefoons, spelconsoles, keukenrobots, geldautomaten en POS in Portugal, Angola, Mozambique en Frankrijk, en nu ook elektrische apparatuur zoals koelkasten en vaatwassers. We hebben vele andere bedrijven geïnspireerd om deze richting in te slaan."
   
 30. Gregely Kocsis - NagyPR Kft, Hongarije

  TEVREDENHEID "Ons kleine, lokale familiebedrijf gebruikt al twee decennia lang Roland-producten, met als meest recente aanwinst deSOLJET EJ-640. Wij kunnen alles decoreren, van de kleinste artikelen tot gigantische oppervlakken, en bieden onze klanten langdurige tevredenheid - omdat de herinnering aan goede kwaliteit langer duurt dan het plezier van een lage prijs."
   
 31. Dik Weeterings - CarDsign, Nederland

  VOORUITGANG "In 1984 begonnen klanten van mijn vaders ontwerpstudio om borden te vragen, dus begon mijn moeder een parttime bedrijf om ze te maken. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn er al Roland-printers in onze familie, dus toen ik in 2006 met mijn reclamebedrijf begon, koos ik ook voor Roland voor printen en snijden - het is de perfecte combinatie. Het bedrijf is vooruitgegaan en nu werk ik elke dag met mijn moeder, mijn broer en drie Roland-machines."
   
 32. Julian Brown - AMD Promotions, UK

  KANS "We zagen een echt gat in de markt voor een ontwerp-, print- en promotiebedrijf voor eenmansbedrijven, micro-ondernemingen, kleine liefdadigheidsinstellingen en organisaties met een beperkt budget - we hebben deze kans gegrepen. In onze kleine studio hebben we net genoeg ruimte om de Roland VersaCAMM SP-300i printer en snijplotter te plaatsen, wat ons maximale flexibiliteit geeft om het breedste scala aan producten te produceren. Wij zijn een echtpaar en beschouwen een klein bedrijf als een sterkte."
   
 33. Adam Youngman - Custom Kings, UK

  LUCKY "Ik ben mijn bedrijf begonnen na een reeks tegenslagen, eindigend met een ongeluk en een operatie. Toen ik herstelde, besloot ik een eigen bedrijf te beginnen en verder te gaan met wat ik leuk vind. Sinds ik mijn Roland TrueVIS SG-300 printer/snijplotter heb, heb ik honderden klusjes gedaan voor klanten, maar ik ben echt trots dat ik een eigen merk gecreëerd heb. Ik heb het geluk gehad dat ik geweldige steun heb gekregen van de gemeenschap."
   
 34. Americo Pezzola - Copicad snc, Italië

  DROOM "Ik ben al sinds de jaren '90 een fervent mountainbiker; ik was amateurkampioen van Italië. In 2005 zijn we begonnen met ons bedrijf, wat betekende dat ik eindelijk mijn eigen spullen kon maken: de graphics waar ik altijd al van gedroomd had, de materialen en modellen waar ik altijd al van gedroomd had, maar die ik nooit gevonden had! Met Roland is onze droom werkelijkheid geworden."
   
 35. Alistair Peebles - Talk Design & Print, UK

  LIEFDADIGHEID "De veelzijdigheid van onze Roland VersaCAMM VS-540i printer / snijplotter betekent dat we snel effectieve oplossingen kunnen creëren. We hebben een grote cheque voor een goed doel geprint en een dry-wipe laminaat aangebracht om hem te kunnen hergebruiken, en we hebben een gratis reserve gemaakt om rekening te houden met intensief gebruik - hopelijk!"
   
 36. Martin Rano Resua - Rotularama, Spanje

  RONDOM "We werken al meer dan 20 jaar met vinyl en doeken, allemaal met Roland printer/snijplotters. We houden alles bij wat we printen en als we alle etiketten geprint op onze Roland GX-500 vinylplotter op een lijn hadden geplaatst, hadden we twee keer de wereld rond kunnen gaan!
   
 37. Hannah Jackson - Hannah J Jewellery, UK

  VRIEND "In 2013 is mijn beste vriendin Becky helaas overleden. Haar zusters vroegen me om gepersonaliseerde herdenkingsjuwelen te maken, wat een eer was, maar ik had geen graveermachine. Ik heb een lichamelijke beperking en er is geen sprake van handmatige gravure, dus ik heb de perfecte machine gevonden: mijn Roland Metaza MPX-90 impact graveermachine. Ik hoop samen te werken met een liefdadigheidsinstelling voor kankerpatiënten die Becky ondersteunde op moeilijke momenten."
   
 38. BEEcycle logo

  Kenneth Cheung - BEEcycle Ltd, UK

  MOOI "We maken gepersonaliseerde geschenken voor bruiloften en bedrijven, met behulp van een Roland VersaUV LEF-20. Een van mijn favorieten was een mooi botanisch ontwerp van een klant, dat we dezelfde dag nog op een glazen frame drukten als cadeau voor haar. Vervolgens hebben we haar naam er met de laser op gebrand om een fraai vormgegeven gepersonaliseerd frame te creëren."
   
 39. Emese Törőcsik - Rebel Grafikai Stúdió Stúdió Kft, Hongarije

  TOEWIJDING "Kort nadat we onze Roland VersaCAMM VP-540 printer/snijplotter - Roli, zoals wij hem noemen - hadden gekocht, kregen we de opdracht om een poster van 1.300m² met een krappe deadline te printen. We moesten 24 uur per dag non-stop printen, de laatste 40 uur zonder slaap, maar het is ons gelukt door samen te werken - wij tweeën en Roli!"
   
 40. Kasza Zsolt - Velence Copy, Hongarije

  VINTAGE "Onze drukkerij heeft een Roland VS-540 printer/snijplotter  uit 2006 die voor ons een familielid is. Het is een vintage stuk in de woonkamer - er ligt zelfs tapijt onder! Tot onze geprinte producten behoren ook vintage stukken: replica's van schilderijen die uw restaurant, kantoor of slaapkamer kunnen transformeren, met verschillende materialen die een unieke uitstraling geven."
   
 41. The Sign Shed logo

  Rob Haywood - The Sign Shed Shed, UK

  EDUCATIE "We verleggen grenzen op het gebied van gezondheids- en veiligheidseducatie door gebruik te maken van printers van Roland DG en een online initiatief om de werkplekken in het land veiliger te maken. Onze levendige en duurzame bewegwijzering is gemaakt in Yorkshire en dat, in combinatie met onze toewijding aan de klantenservice, heeft ons in pole position in onze branche gebracht."
   
 42. Johnsons apparelmaster, gespecialiseerd in logo’s voor werkkleding

  Jeni Kelly - Johnsons Apparelmaster, UK

  LEREN "In twee jaar tijd zijn we van de oprichting van een nieuwe afdeling naar de productie van 85.000 badges per maand gegaan. Ik moest leren hoe ik de Roland VersaUV LEC-540 printer/snijplotters en VersaWorks software moest gebruiken, en ook hoe ik de ontwerpafdeling moest oprichten en het team nieuwe vaardigheden aanleren. We werden geïnspireerd om het maximum uit de printers te halen en onze productportfolio uit te breiden."
   
 43. Louie Balko - Yakobs Ram, Zweden

  SNELHEID "Ik ben 13 jaar geleden met mijn vader een printshop begonnen. Onze eerste printer was de Roland SP-540 printer/snijplotter; sindsdien hebben we zeven Roland printers in eigendom en hebben we nu 13 medewerkers in dienst. We staan in onze stad bekend om het feit dat we in razendsnel tempo bijna alles maken, allemaal dankzij onze Roland-printers. Het geheim van ons succes bestaat erin de beste systemen te gebruiken, die op hoge snelheid en betrouwbaar werken."
   
 44. Adam Wilson - Classic Transfers, UK

  KLASSIEK "Wij zijn de marktleiders op het gebied van hoogwaardige transfers en stickers voor vintage- en veteranenmotoren van alle leeftijden, geprint op een Roland ColorCAMM PC-600 - op zich al een klassieker van meer dan 18 jaar oud! De mogelijkheid om met goud, zilver en chroom te printen maakt het tot een perfecte machine voor het reproduceren van transfers die eruit zien als de klassieke originelen in bladgoud. Ons werk wordt dagelijks wereldwijd geleverd."
 45. Matthew Syddall -  Stands Out, UK

  VERMINDEREN "Wij produceren hoogwaardige point-of-sale stands voor toeristische attracties en retailers over de hele wereld. Onze Roland VersaCAMM VS-540i stelt ons in staat om elke stand aan te passen aan de behoeften van de klant, iets wat in het verleden onbetaalbaar zou zijn geweest. We kunnen ook elke stand binnen enkele minuten herbestemmen, wat een belangrijke ecologische impact heeft gehad op ons bedrijf."
   
 46. Alex Liggett - The Vinyl Guys, UK

  GROEIEN "Vier jaar geleden kocht ik apparatuur om stickers te maken voor een racewagen die ik aan het bouwen was. Ik had niet de bedoeling dat het zou uitgroeien tot een grafisch bedrijf voor voertuigen, omdat ik al een drukke fulltime carrière had, maar nu heb ik een Roland TrueVIS SG-540 printer/snijplotter, een 950 m²/ft installatiecentrum en is mijn orderboek voor maanden ver gevuld. Mijn plan is om mijn fulltime baan op te geven en me uitsluitend te concentreren op mijn printbedrijf."
   
 47. Lucy Higgins - INDIBIKE GRAPHICS, UK

  ENTHOUSIAST "Als mountainbike liefhebber heb ik een aantal stickers op maat gemaakt voor mijn eigen fiets en toen ik er foto's van plaatste op mijn eigen sociale media kanaal, hielden de vragen niet op. Na drie jaar nauwgezet stansen van graphics ben ik erin geslaagd om een Roland BN-20 aan te kopen en ben ik sindsdien blijven groeien."
   
 48. Simon James - Elite Signs, UK

  FAMILIE "Wij zijn een familiebedrijf en onze-Roland printers maken deel uit van onze familie. Twee generaties van onze familie werken samen om iets te leveren dat nog beter is dan onze klanten vragen, zonder extra kosten. We zijn er bekend om. Mijn vader en oom vertrouwden vanaf de eerste dag op de Roland-technologie om dat mogelijk te maken en dat doen we ook vandaag nog."
   
 49. Maisha logo

  Paula María Conejo - Maisha, Spanje

  LIEFDE "Ik hou van de veelzijdigheid en precisie van onze Roland-snijapparatuur. Roland-systemen blijven me verbazen met hun uitzonderlijke resultaten - ze bieden ons snelheid, precisie, kwaliteit en vooral vertrouwen. En door te reizen om de nieuwste innovaties van Roland te zien, ontmoette ik de liefde van mijn leven."
   
 50. Max Model logo

  Massimo Marchi & Letizia Mattei - Max Model, Italië

  DETAIL "De mogelijkheid van de Roland VersaUV om UV-glans in lagen te printen om texturen te creëren betekent dat we erin geslaagd zijn om een product te creëren dat we 3D noemen. Het levert ongeëvenaarde details op waarmee we, in combinatie met de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van de printer, de mogelijkheid kregen om een leider te worden in de modelleerindustrie."