img_rij_groot_roland.jpg

Be creative, be the best and be enthusiastic. Het motto van de stichter van Roland DG Corporation brengt ons naadloos bij de filosofie van ons bedrijf. Al sinds de prille beginjaren zijn we constant op zoek naar snellere, gemakkelijkere en betere productieprocessen. Zo willen we een digitale productieomgeving creëren die de veranderingen in de samenleving omhelst en mee stuurt. Met veel enthousiasme en creativiteit streven we ernaar de beste te zijn in elk vakgebied.

De ‘Digital Yatai'-productiemethode is hier een voorbeeld van. Het basisprincipe van dit vooruitstrevende productieproces is dat elk product volledig wordt geassembleerd door één persoon. Elke werknemer beschikt daarvoor over zijn eigen werkstation en assembleert een toestel met behulp van een computer die hem doorheen het gehele productieproces begeleidt. Bovendien inspecteert de werknemer zijn eigen producten en draagt hij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van zijn eigen werk. Hij legt als het ware zijn ziel in de toestellen die hij produceert. Het resultaat van dit productieproces zijn kwaliteitsvolle en betrouwbare toestellen, die beantwoorden aan de eisen van de markt.

Het 301-project is hier een tweede voorbeeld van. Meerbepaald streven we ernaar nummer-1 producten te ontwikkelen, die een stijging van de klant/marktwaarde met 30% vertegenwoordigen (en dit ten opzichte van bestaande Roland-producten of de beste producten in de markt). Dit project heeft doorheen de jaren zijn effectiviteit bewezen en verschillende revolutionaire producten voortgebracht. Niet voor niets zijn we al jarenlang marktleider op vlak van printen en snijden met één toestel.