Sévérine

Roland DG presenteert op FESPA ultieme kwaliteit & veelzijdigheid in UV-drukwerk met de VersaUV S-serie

Roland DG, zal grafische specialisten de ultieme keuze bieden voor kwaliteitsvol en veelzijdig UV-printen met de VersaUV S-serie vlakbed- en belt UV-LED-printers, die hun debuut zullen maken op FESPA. De S-serie omvat zeven modellen en beschikt over een indrukwekkend aantal configuraties en formaten voor elke productieomgeving en elke vereiste. Deze veelzijdige en innovatieve reeks vlakbed- en beltprinters produceren verbluffende kwaliteitsvolle prints, fotografische afbeeldingen, textuur- en glanseffecten op vrijwel elk voorwerp of substraat, stijf of flexibel, tot 200 mm dik.

Paul Willems, hoofd Business Development en Product Management bij Roland DG EMEA verklaart: “De VersaUV S-serie zorgt voor echte keuze en flexibiliteit die in elke workflow past - ideaal voor ambitieuze bedrijven die de wereld van UV-printen willen aanboren, voor bedrijven met meer 'industriële' vereisten of als volgende stap voor bestaande gebruikers van tafelmodel UV-printers. Of gebruikers nu op zoek zijn naar een robuuste vlakbed-printer om direct op stijve substraten en objecten te printen, of met een beltsysteem op flexibele, roll-to-roll of stijve materialen en items willen printen, dankzij de veelzijdige configuraties is er een nieuwe VersaUV S-Serie voor iedereen. Het scala aan spannende toepassingen wordt eigenlijk alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de gebruiker.”

Een onbeperkt scala aan winstgevende toepassingen

De VersaUV S-serie levert sterke prestaties, is uiterst betrouwbaar en de printmogelijkheden bereiken nieuwe hoogten. De VersaUV S-Serie is robuust genoeg voor substraten en objecten met een gewicht tot 100 kg / m² en kan net zo gemakkelijk eenmalige high-impact afbeeldingen op grote of zware substraten aan als een volumeproductie van gepersonaliseerde kleinere items. Hierdoor beschikken gebruikers over een zo goed als onbegrend scala aan winstgevende toepassingen

De baanbrekende VersaUV S-serie werkt met Roland ECO-UV-inkt die direct wordt uitgehard met UV-lampen met een lage temperatuur zodat direct kan worden geprint op vrijwel elk substraat of object, stijf of flexibel, van leer tot canvas, hout, plastic, glas, metalen, acryl, banner, vinyl, papier en meer*.

Voor een hoogwaardige productie met een hoog winstniveau levert ECO-UV-inkt verbluffende, duurzame kleurenafbeeldingen. Witte inkt voegt accenten toe of creëert een basislaag voor donkere kleuren. Glanzende inkt zorgt voor een glanzende of matte afwerking. Glanslagen kunnen ook textuureffecten, braille- of speciale markeringen voor industriële toepassingen produceren - de waarde wordt nog verder verhoogd dankzij unieke en tactiele afwerkingen.

Sinds de introductie op de EMEA-markt is de reactie op de VersaUV S-serie overweldigend positief bij klanten in industriële, sign-, en retailmarkten die dankzij de S-Serie-technologie een transformatie van hun productiemogelijkheden hebben gezien.

Op FESPA zal het Roland-team live demonstraties geven van de vlakbed- en beltmodellen om alle mogelijkheden van deze oplossingen te tonen en de innovatieve, nieuwe Object Profiling Functionality (OPF) te demonstreren. Dankzij deze spannende vernieuwingen kunnen gebruikers objecten van verschillende diktes binnen dezelfde oplage scannen en drukken wat hen nog meer flexibiliteit geeft.

Gebruikers hebben de keuze uit verschillende RIP-software, namelijk Roland VersaWorks Dual of Roland PrintStudio. Roland VersaWorks Dual is standaard inbegrepen in het printerpakket.

Gillian Montanaro, hoofd van Marketing EMEA voor Roland DG licht toe: “Iedereen die zich wil onderscheiden van de massa en waarde wil toevoegen aan zijn aanbod, zal zijn fantasie kunnen prikkelen met de mogelijkheden van de VersaUV S-Serie. In wezen, als het in een VersaUV S-Serie-printer past, kunt u erop printen - en dankzij de genereuze hoogte, zal een ongelooflijk scala aan objecten en substraten ook passen. En dat kan om het even wat zijn... zware houten deuren, grote tentoonstellingafbeeldingen, lange stukken canvas, rollen spandoek of meerdere aantallen kleine items zoals gepersonaliseerde telefoonhoesjes. De VersaUV S-serie zoekt echt de grenzen op van wat mogelijk is en we zijn erg verheugd dat we deze oplossing aan het FESPA-publiek kunnen voorstellen. De S-Serie past perfect bij hoofdthema voor FESPA 'Wat voor u belangrijk is, inspireert wat we doen'.

Voor FESPA-bezoekers met meer bescheiden productie-eisen, zullen ook de VersaUV LEF-300 en LEF-200 UV-LED vlakbedprinters op de Roland-stand te zien zijn, plus de bekroonde TrueVIS eco-solvent grootformaat printer/snijplotter, sublimatie-printtechnologie en een reeks kleine print-, snij- en personaliseringstoestellen

Ga naar www.rolanddg.eu om de nieuwe Roland DG VersaUV S-serie te ontdekken en voor meer informatie over Roland DG op FESPA 2018. 

 

*Primer kan nodig zijn bij bepaalde toepassingen

Populaire berichten

Nieuws

 • 27
  Apr 2018

  Roland TrueVIS eco-solvent print & snijoplossingen overtreffen marktverwachtingen met bewezen kwaliteit en kostenefficiëntie

  Lees meer

 • 13
  Mar 2018

  Roland DG zal het grootste assortiment ooit van geavanceerde print & cut en UV-LED oplossingen op FESPA 2018 voorstellen

  Lees meer