Sévérine

Roland TrueVIS eco-solvent print & snijoplossingen overtreffen marktverwachtingen met bewezen kwaliteit en kostenefficiëntie

Roland DG Corporation, een toonaangevende leverancier van digitale printtechnologieën met meer dan 35 jaar productie-ervaring, zal live 'print & cut without compromise'-demonstraties geven op zijn bekroonde TrueVIS eco-solventprinter/snijplotter op FESPA Global Print Expo 2018 op stand B20, hal 2.2. Roland DG is wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige en betrouwbare oplossingen en is het nummer 1 print & snij-merk met meer dan 116.000 toestellen die wereldwijd worden verkocht1.

De TrueVIS print & cut van Roland biedt een verbluffende afdrukkwaliteit zonder toegevingen te doen aan veelzijdigheid en productiviteit, en is een goed ontvangen en gevestigde oplossing op de markt. Technische verbeteringen op het gebied van inktformulering, printkopontwerp, precisieregeling en firmware-engineering maken de TrueVIS-printers/snijplotters ideaal voor het produceren van binnen- en buitenreclame, voertuiggraphics, banners, posters en displays, labels en emblemen, prototypes van verpakkingen, textieltransfers van kleding en meer.

Paul Willems, hoofd Business Development en Product Management bij Roland DG EMEA verklaart: “TrueVIS is het resultaat van de expertise van Roland op het gebied van geïntegreerde print- en snijoplossingen, waardoor gebruikers 'real life' kunnen profiteren van kostenefficiëntie, kwaliteit, veelzijdigheid en productiviteit. Het is ons doel om innovatieve, state-of-the-art oplossingen te bieden voor de ondernemingen van onze klanten en tegelijkertijd voor een optimale productiecapaciteit te zorgen. Met tot een derde besparingen op bedrijfskosten ten opzichte van Latex, bewijst Roland TrueVIS dat het mogelijk is om een ongelooflijk kostenefficiënte productie te realiseren zonder toegevingen te doen aan de kwaliteit.”

Joris Langedijk, al vele jaren een Roland-klant en eigenaar van Eelan in Nederland, reageert op zijn aankoop van een TrueVIS VG-640, de allereerste op de Europese markt, na een demonstratie op FESPA: “We waren meteen onder de indruk van de TrueVIS en besloten om hem daar meteen te kopen. Het is sindsdien ontzettend leuk om ermee te werken, met eenvoudige inkt- en media-switching en gebruiksvriendelijke VersaWorks Dual-software voor PDF-verwerking, en het ziet er ook geweldig uit op ons kantoor - het perfecte plaatje! Wij bieden voornamelijk gepersonaliseerde bewegwijzering in kleine oplagen aan op een breed scala aan materialen zoals vinyl, textiel en canvas, waar de afdrukkwaliteit, en dan met name voor fotografie, uitermate belangrijk is. Hier gaat niets buiten tot het absoluut perfect is. Onlangs hebben we een portret van een baby op een dekentje afgedrukt en er waren zoveel details dat je de babyhuid en het zachte dekentje bijna kon 'voelen'. TrueVIS brengt onze beelden tot leven en overtreft zelfs onze verwachtingen - we zijn er erg blij mee!”

 

Eco-solvent inkten: uitstekende kwaliteit en prestaties

De eco-solvent TrueVIS-inkten van Roland DG zijn GREENGUARD Gold-gecertificeerd, wat een lage chemische uitstoot betekent die veilig is voor gebruik binnens- en buitenshuis zonder speciale ventilatie of milieuvoorzieningen.

TrueVIS-inkten worden geprezen voor hun snelle droogtijd, lagere inktkosten en rijke en glanzende levendige kleuren: intens zwart, vloeiende gradaties en een optie met witte inkt2 om op heldere en donkere substraten te printen. De printkoppen van Roland vuren nauwkeurige en perfect geplaatste ronde inktdruppeltjes af waardoor prints een diepere dimensie en meer contrast krijgen. Flexibiliteit met betrekking tot verschillende mediatypen, naast stabiliteit en betrouwbaarheid, maken eco-solventinkten tot dé technologie bij uitstek voor vele signmakers. In een recente vergelijkingstest gaven 8 van de 10 printprofessionals de voorkeur aan de kwaliteit van Roland eco-solvent TrueVIS-prints boven Latex3.

Simon Eccles, expert in industriële print en inkt, verklaart: “Eco-solventinkten zijn zeer robuust en zorgen voor een sterke kopstabiliteit met goede folie-eigenschappen - sterk, flexibel, duurzaam. Hun gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en lage instapkosten maken ze tot de ideale keuze. Voor veel grootformaatprinters is eco-solvent zelfs het enige systeem dat ze ooit nodig zullen hebben.”

 

Hoge efficiëntie en lage gebruikskosten

De TrueVIS-technologie, het resultaat van 20 jaar expertise in geïntegreerde print- en snijproductie, zit boordevol connectiviteitsfuncties die de moderne manier van werken van de printprofessional ondersteunen.

Met het Roland DG Mobile Panel kunnen gebruikers functies van het bedieningspaneel dankzij een Bluetooth-verbinding uitvoeren met hun bestaande smartphones of tablets met iOS- of Android-besturingssystemen4. Deze innovatieve functie biedt een rijke interface, waarmee operatoren updates van de machinestatus kunnen ontvangen en testprint- en schoonmaakfuncties kunnen uitvoeren vanaf hun mobiele apparaat.

De geïntegreerde oplossing en synergie tussen de TrueVIS-printer / snijplotter, inkten en RIP-software bieden een efficiëntere workflow en geoptimaliseerde prestaties. De nieuwste versie van Roland VersaWorks Dual RIP is voorzien van een nieuwe motorkern die native PDFs en oude PostScript-bestanden, inclusief bestanden met transparanten, nauwkeurig interpreteert. Het precisiesnijmechanisme vergemakkelijkt het contoursnijden van complexe ontwerpen, waardoor het scala aan mogelijke toepassingen, zoals het snijden van dikke materialen voor gelamineerde vloertekens, groter wordt.

Holger Nitsch, General Manager van Geonit, een Roland partner in Duitsland, zegt: “We hebben de afgelopen jaren veel grootformaatprinters van verschillende merken geïnstalleerd. Roland TrueVIS-printer/snijplotters zijn heel eenvoudig in te stellen en zijn leuk om mee te werken, bijna zoals een iPhone: gewoon plug & play! Onze klanten waarderen deze functionaliteit en zijn erg tevreden met de hoge kwaliteit en efficiëntie.”

 

Sterke aanwezigheid van Roland op FESPA

Het thema van Roland op Fespa 'Wat voor u belangrijk is, inspireert wat we doen' onderstreept haar voortdurende klantbetrokkenheid en toewijding. Naast het TrueVIS-assortiment print- en snijoplossingen zal de stand van Roland een groot aantal andere toonaangevende oplossingen in de kijker zetten, waaronder de veelzijdige VersaUV S-serie UV-LED vlakbed- en beltprinters. De S-serie is een primeur op FESPA en omvat een indrukwekkend aantal configuraties en formaten voor elke productieomgeving en vereiste. Het toestel kan printen op een breed scala aan substraten en objecten tot 200 mm dik. Roland zal ook haar VersaUV LEF desktop-serie presenteren, naast sublimatie-textielprinters en een reeks kleine print-, snij- en personaliseringstoestellen.

Gillian Montanaro, hoofd van Marketing EMEA, licht toe: “We zijn erg blij dat het TrueVIS-assortiment de marktverwachtingen overtreft. De merkloyaliteit en klanttevredenheid zijn erg hoog, evenals de verwachtingen van onze klanten. Hen samen met onze partners ondersteunen bij het opbouwen van een duurzame en winstgevende onderneming en de best mogelijke oplossing aanbieden, is onze missie die duidelijk op FESPA zal worden onderstreept."

 

1 2009 Q4-2017 Q1 InfoTrends Wide-Format Tracking Shipping Report.
2 Witte inktoptie beschikbaar met VG-serie.
3  Bij de vergelijking van vinyl, banner en papier. 96 antwoorden in onderzoek uitgevoerd in februari 2018.
4 Tablet / smartphone niet inbegrepen bij de printer.

Populaire berichten

Nieuws

 • 09
  Mei 2018

  Roland DG presenteert op FESPA ultieme kwaliteit & veelzijdigheid in UV-drukwerk met de VersaUV S-serie

  Lees meer

 • 13
  Mar 2018

  Roland DG zal het grootste assortiment ooit van geavanceerde print & cut en UV-LED oplossingen op FESPA 2018 voorstellen

  Lees meer