Verpakking

Verpakking en prototypes gemakkelijk gemaakt

De UV-printers van Roland openen een hele wereld aan mogelijkheden op het vlak van verpakking, proofing en kleine oplages. Met de UV-printtechnologieën kunt u originele patronen en texturen creëren, prepress- en proofingprocessen vereenvoudigen en outsourcing voor kleine oplages vermijden.

Het prototype, het verkoopsargument ... en de deal

Met een opvallende verpakking onderscheidt een product zich van alle anderen op de schappen in een supermarkt, in een winkel met costmetica, enz. De visuele identiteit zorgt voor de impact en het juiste ontwerp kiezen is hierbij essentieel.

Dankzij de inkjettechnologie van Roland DG kunnen verpakkingsbedrijven het proofingproces intern uitvoeren en hun verkoopargument ondersteunen met een realistisch voorbeeld dat de geweldige kleuren en verbluffende effecten laat zien.

Realistische modellen

Maak modellen die een idee geven van het eindproduct op een breed scala aan materialen; uw klant kan zo precies zien hoe het voltooide object eruit zal zien. Maak indruk op uw klanten met spotglans en luxe-effecten bij kleine oplagen.

Luxueuze FMGC-prototypes

In de FMCG-sector (Fast Moving Consumer Goods) zijn goede afdrukvoorbeelden van cruciaal belang voor zakelijk succes, en vormen ze een belangrijk onderdeel van elke klantpresentatie. Met Roland DG's UV-technologie kunt u modellen maken op een breed scala aan materialen; uw klant kan zo precies zien hoe het afgewerkte object eruit zal zien.

UV-inkten zijn compatibel met een breed scala aan substraten, ideaal voor cosmetische, voedsel- en drankverpakkingen; u kunt proefdrukken en verpakkingsmodellen snel en effectief een betere look geven met speciale effecten, zoals glanzende, matte en reliëfachtige afwerkingen bij kleine oplagen.

Unieke mediaondersteuning

Perfecte drukproeven zijn cruciaal voor het succes van uw bedrijf en een essentieel onderdeel bij elke klantpresentatie. Maar deze drukproeven vragen tijd en middelen om te worden gemaakt. Met uv-inkten kunt u snel en gemakkelijk een unieke porfolio ontwikkelen, waarbij u ten volle gebruikmaakt van de veelzijdigheid van de printopties van het toestel en de compatibele substraten.

  • UV-offsetprinting – Dankzij de uv-technologie kunt u drukproeven en prototypes snel en efficiënt opsmukken met speciale effecten, zoals een matte of glanzende afwerking en reliëf.

  • Labels en transfers – De VersaUV-printer/snijplotter is perfect voor on-demand printen. Hij minimaliseert de productiekosten door labels automatisch op materialen met een zelfklevende achterkant te printen en te snijden.

  • Verpakkingsprototypes – De uv-printers van Roland ondersteunen een brede waaier aan verpakkingsmaterialen voor verpakkingsprototypes voor cosmetica, voeding en dranken.

  • Industriële productprototypes – Voor membraanschakelaars, bedieningspanelen en industriële producten kunt u de complexe zeefdruk achterwege laten. De uv-printers van Roland printen rechtstreeks op polycarbonaat en andere harsmaterialen die in industriële toepassingen worden gebruikt.

Voor een optimale kwaliteit en efficiëntie

Met de krachtige VersaWorks RIP-software van Roland hebt u toegang tot tal van materiaalprofielen voor een optimaal inktgebruik, naast verschillende andere voordelen:

  • Intuïtieve werking
  • Ondersteuning voor verschillende toestellen
  • Printen van variabele data

De RIP biedt ook ondersteuning voor Colour Management Systems (CMS). U kunt outputgegevens samen met uw printgegevens verwerken in de CMS-software.

Verkort uw productietijd, verhoog uw winst

De uitgaven kunnen stijgen door offset printing in kleur en de productie van kleine oplages. Met een afzonderlijke printplaat voor elke kleur zijn correcties duur – en de recuperatie van deze kosten kan moeilijk zijn. De uv-printers/snijplotters van Roland werken zonder printplaten of afzonderlijk stansmateriaal. Het resultaat: lagere productiekosten en kortere productietijden.

Een interne oplossing voor prototyping, verpakking en proofing

Door het proces binnen uw bedrijf te houden, kunt u concrete prototypes maken om de ergonomie, pasvorm, vorm, werking en patronen te testen. De onmiskenbare voordelen hiervan? Geen vertraging en problemen meer met de uitgaven en communicatie die gepaard gaan met outsourcing – allemaal heel belangrijk vanuit commercieel opzicht.