Print Service Providers

Nieuwe technologieën ontdekken
met Roland DG

Dankzij de evolutie van digitaal printen beschikken print service providers (PSP’s) over meer mogelijkheden dan ooit om nieuwe markten en klanten aan te spreken, om hun bestaande capaciteit uit te breiden of om gewoonweg nieuwe creatieve uitlaatkleppen te verkennen. UV, sublimatie, print & cut, direct-to-garment - Roland-technologie biedt aan PSP’s een wereld vol mogelijkheden.

Mogelijkheden voor print service providers

Als we kijken naar de verschillende grafische toepassingen die vandaag de dag beschikbaar zijn, behoren banners tot de meest voorkomende toepassingen voor PSP's. Ze worden in deze markt vrij regelmatig geproduceerd, met een voorspelbare continue groei. Dit geldt ook voor billboards en borden en men verwacht dat de populariteit van deze toepassingen nog zal toenemen. De printtechnologie die voor deze drie toepassingen is ontworpen, is sneller, efficiënter en intuïtiever dan ooit tevoren.

Wanneer u in nieuwe machines investeert, moet u als grafisch bedrijf echter ook rekening houden met behang en interieurdecoratie of de mogelijkheid om op textiel te printen. De markt suggereert dat PSP's zich bewust zijn van deze rijkdom aan nieuwe mogelijkheden - en op zoek gaan naar de apparatuur die ze nodig hebben om er toegang toe te krijgen.

Bovendien zijn consumenten actief op zoek naar nieuwe, unieke producten en dat biedt spannende, winstgevende bedrijfskansen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor PSP's om te diversifiëren - en als u dat niet doet, zullen uw concurrenten dat waarschijnlijk wel doen.

Diversificatie is een slimme zet in elke omgeving. Ze helpt bedrijven om een storm op korte termijn te doorstaan en te evolueren naar een winstgevende toekomst.

Creativiteit met toegevoegde waarde

Elk bedrijf moet winst maken, maar dat betekent niet dat het zijn creativiteit daarvoor moet opofferen. Tegenwoordig bestaat de grafische markt uit tientallen verschillende toepassingen, groot en klein, scherp en kleurrijk, informatief en opvallend.

Interieurdecoratie, window graphics, stickers, voertuigwraps, labels, borden, verpakkingen, productpersonalisatie, T-shirts - met de juiste apparatuur, kunt u aan elk van deze producten uw eigen unieke touch geven.

Nauwkeurigheid, efficiëntie en kwaliteit

Er is geen betere tijd om een printworkflow te digitaliseren. PSP's die momenteel gebruik maken van handmatige processen zoals zeefdruk, snijden en vinyl aanbrengen, merken dat investeringen in digitale printapparatuur op de lange termijn enorm kunnen renderen.

En bedrijven die al jaren met digitale grootformaatprinters werken zouden wel eens kunnen ontdekken dat de systemen van de nieuwste generaties hun workflow bijkomend versnellen terwijl ze minder verbruiksartikelen consumeren, de substraatcompatibiliteit verhogen, kwalitatief hoogwaardigere resultaten leveren, en nog veel meer.

Personaliseer voor elke klant

De nieuwe generatie printoplossingen van Roland DG zijn vergezeld van software die de klant de mogelijkheid biedt om deel uit te maken van het productieproces.

Variabele gegevensfuncties stellen eindgebruikers bijvoorbeeld in staat om eigen ontwerpen, foto's, tekst en kleuren te kiezen voor hele productreeksen - ongeacht of ze op elk artikel hetzelfde design willen of niet.

Web-to-print (W2P) en orderverwerkingsfuncties maken inkoop op afstand en opdrachtautomatisering mogelijk voor minimale interactie met de operator en maximale betrokkenheid van de klant.

Ontwerpers en gebruikers kunnen in slechts enkele seconden grote of kleine aanpassingen doen aan elk aspect van het ontwerp om een serie mock-ups of één perfect project te maken. Zo kunnen ze aan de unieke eisen van elk type klant voldoen.

Breid uw portfolio uit met nieuwe materialen

Dankzij de nieuwste inktsamenstellingen en printtechnieken kunt u op nog meer verschillende soorten substraat printen - en zo uw klanten een meer gevarieerde mix van producten aanbieden.

Meer informatie over de verschillende printtechnologieën en hun compatibele substraten vindt u hieronder, maar u kunt met elk soort printer experimenteren. De oplossingen van Roland DG zijn ontworpen voor flexibiliteit, om onze klanten te inspireren en hun dromen om te zetten in de praktijk.

Voldoe aan elke vraag, op aanvraag

Digitaal printen betekent dat er niet zoiets bestaat als een te kleine bestelling. Van een eenmalig product tot een opdracht met duizenden stuks, de kosten per stuk zijn gelijk. Dus als uw klant vraagt om 99 merkpotloden en één potloodslijper, of een dozijn gezondheids- en veiligheidsborden en 50 posters, telkens met verschillende informatie, dan kunt u dat leveren.

U hoeft niet veel producten op voorraad te hebben of uw productcatalogus te beperken - zeg ja tegen elke opdracht die binnenkomt. Dit betekent ook dat de risico's laag zijn wanneer u nieuwe producten test of de eerste eerste stappen zet op een nieuwe markt.

Apparatuur die bij uw bedrijf past

Elk bedrijf is anders. Maar ongeacht uw grootte, de afmetingen van uw bedrijfspand of uw ervaring, Roland DG biedt u altijd een geschikte oplossing. Sommige systemen zijn van desktopformaat, terwijl u met de grotere modellen gemakkelijk op harde substraten van de grootte van een deur kunt printen.

Sommige printers zijn voorzien van geïntegreerde snijfuncties om het aantal vierkante meters te maximaliseren. Ze zijn allemaal ontworpen voor gebruiksgemak en flexibiliteit, zodat zelfs beginners een optimaal resultaat kunnen bereiken.

Technologie-opties voor print service providers

Er zijn veel verschillende digitale printtechnologieën beschikbaar, die allemaal unieke voordelen bieden voor print service providers Roland DG heeft een breed scala aan systemen binnen deze technische segmenten, zodat u uw investering kunt afstemmen op de huidige en toekomstige eisen van uw bedrijf.

Roland TrueVIS VG2-640
Roland TrueVIS VG2-640

Printers/snijplotters

Printers/snijplotters kunnen een fantastische investering zijn voor uw bedrijf. De nieuwste eco-solvent printtechnologie zorgt voor kleurnauwkeurige ontwerpen, afbeeldingen en tekst op de meest gebruikte materialen om superieure resultaten te leveren, zoals voor banners, signage, voertuigwraps, posters en heat transfers.

Vervolgens neemt de geïntegreerde snijfunctie het over om de perfecte afwerking te genereren. Naast het versnellen van het afwerkingsproces op grootformaat werk, kan deze gebruiksvriendelijke workflow nieuwe markten voor u openen, zoals stickers en decals die in elk formaat of aantal stuks kunnen worden gemaakt.

Kies uit perfecte multifunctionele grootformaatsysteem uit de VersaEXPRESS, SOLJET en TrueVIS reeksen van Roland DG - productiemachines die uw bedrijf helpen groeien. Roland DG biedt ook eco-solvent printers/snijplotters van desktop-formaat, en heel wat VersaUV-printers beschikken ook over geïntegreerde snijfuncties.

Roland DG VersaUV LEF2-300 desktop UV printer
Roland DG VersaUV LEF2-300 desktop UV printer

UV-printing

UV-printing is, dankzij de UV-inkten, een ongelooflijke ontwikkeling in de printtechnologie. In plaats van door te dringen in het substraat blijven de UV-inkten aan de oppervlakte, wat betekent dat het scala aan compatibele materialen en producten nagenoeg onbegrensd is. Verder is het mogelijk om rechtstreeks op 3D-producten te printen - denk hierbij aan het personaliseren van golfballen, telefoonhoesjes, pennen en nog zoveel meer.

Dankzij het uithardingsproces op lage temperatuur kunt u ook rechtstreeks op warmtegevoelige films en elektronische apparatuur printen. Het Roland VersaUV-printergamma bestaat uit inkten in contrastrijk CMYK, wit en gloss (transparant), en sommige hebben een on-board primer voor lastige materialen. U kunt de gloss-inkt ook in meerdere lagen printen om opvallende effecten, tactiele afwerkingen of braille te creëren.

Er is een vrijwel onbeperkt scala aan toepassingen mogelijk met Roland VersaUV. Voor zeer gepersonaliseerde artikelen en geschenken raden wij de VersaUV benchtop apparaten aan, verkrijgbaar in verschillende maten. Als u een snelle en rendabele machine nodig heeft voor het maken van borden, eventgraphics, bewegwijzering en displays met achtergrondverlichting, raden wij de krachtige IU-1000F aan. Als u UV voornamelijk wil gebruiken voor speciale etiketten en verpakkingen, bekijk dan zeker onze VersaUV LEC2-300 UV-printer/snijplotter

Roland Texart XT-640
Roland Texart XT-640

Sublimatieprinten

Kunt u gepersonaliseerde T-shirts toevoegen aan uw productmix? Met sublimatietechnologie kunt u fantastische ontwerpen toevoegen aan polyester T-shirts, hoodies, sportkleding en zelfs harde producten zoals koffiemokken. Een sublimatieprinter maakt gebruik van een kalander of hittepers, om een bedrukt ontwerp op transferpapier in de vezel van de stof over te brengen.

De inkt dringt door in het oppervlak van het materiaal, zodat uw T-shirtontwerp een zachte of zelfs nauwelijks waarneembare textuur heeft, waardoor een kleurrijke, duurzame en wasbare afwerking ontstaat. Bekijk het Roland Texart assortiment voor een selectie van sublimatieprinters.

Roland VersaStudio BT-12 Direct-to-garment printer
Roland VersaStudio BT-12 Direct-to-garment printer

Meer technologieën om te verkennen

Voor PSP's die willen diversifiëren, bieden wij bij Roland DG nog andere complementaire technologieën aan. De VersaSTUDIO BT-12 direct-to-garment printer is een gebruiksvriendelijk alternatief voor sublimatie voor het bedrukken van T-shirts. Voor een hogere productie kunt u de Texart XT-640S-DTG direct-to-garment printer bekijken . Deze multi-station DTG printer is ontworpen om kleding en T-shirts op grote schaal te personaliseren.

De wereld van interieurdecoratie is een andere groeiende markt die veel mogelijkheden biedt. Roland heeft de EJ-640 DECO speciaal ontworpen voor het digitaal printen van behang, wandbekleding, jaloezieën en lampenkappen. Ook de LV lasergraveermachine serie  zijn het bekijken waard voor prachtig geschenkartikelen en productpersonalisatie. Elke Roland-oplossing wordt standaard geleverd met de beste software om u tal van nieuwe zakelijke mogelijkheden te bieden.

Software

Met de juiste software kunnen print service providers hun assortiment uitbreiden, nieuwe markten bedienen en nieuwe toepassingen verkennen. Roland heeft intuïtieve softwarepakketten ontwikkeld die perfect zijn voor uw bedrijf.

PersBiz

Breng uw bedrijf online met PersBiz, de Web2Print-oplossing van Roland DG. Met deze cloud-gebaseerde oplossing kunt u heel eenvoudig een webshop op maat van uw bedrijf creëren, en uw klanten zo de mogelijkheid bieden om producten te personaliseren en meteen online te bestellen. PersBiz beheert de betaling, de verzending en de levering en genereert ook QR-codes om uw marketing te stimuleren.

Kies uit PersBiz Business eCommerce, dat tot 49 klantportalen biedt voor uw grootste commerciële klanten, of PersBiz eCommerce als een gebruiksvriendelijke business-booster.