Sport en vrije tijd

Roland-technologie voor de sport- en vrijetijdsmarkt

De markt voor sport- en vrijetijdskleding evolueert snel, vooral op het gebied van stoffen, pasvormen en stijlen; maar ook kleuren, logo's, namen en nummers veranderen continu.

Tegenwoordig is er niet alleen kleding voor elke sport (van voetbal, loop- en vechtsporten tot surfen), maar zijn ook active- en streetwear, athleisure en yogakleding enorm populair. En er is ook steeds meer vraag naar gepersonaliseerde sportuitrustingen en memorabilia.

Een bijzonder lucratieve markt dus, waarvoor u een snel, veelzijdig en krachtig toestel nodig heeft. Zoals bijvoorbeeld een digitale printer van Roland DG.

Of u nu een starter, retailer, T-shirt printer, PSP of ondernemer bent, met de Roland-technologie kunt u snel de eerste stappen zetten in de markt voor sport en vrije tijd én uw investering snel terugverdienen.
Roland-printers zijn verkrijgbaar in diverse groottes, geschikt voor elk budget

Waarom kiezen voor een digitale oplossing?

In vergelijking met sommige andere printmethoden, zoals de zeefdruk, zijn digitale printoplossingen vaak sneller, waardoor u gemakkelijker gelijke tred kunt houden met de huidige trends. Ook stellen ze u in staat om merkkleuren bijzonder nauwkeurig te matchen en producten heel eenvoudig te personaliseren. Met gepersonaliseerde sportuitrustingen kunt u eigenlijk altijd op hoge inkomsten rekenen dankzij de vele professionele sportteams, sportclubs, sportscholen, fitness-studio's, scholen, universiteiten, races en evenementen. Maar ook de consument wil graag unieke producten die zijn of haar persoonlijkheid of enthousiasme voor een team tot uitdrukking brengen. Mensen zijn bereid meer te betalen voor unieke, op maat gemaakte producten.
Roland DG beschikt over een fantastische reeks sublimatieprinters en direct-to-garment textielprinters
Roland DG beschikt over een fantastische reeks sublimatieprinters en direct-to-garment textielprinters

Digitaal printen voor sport: snel, eenvoudig, on-demand

De digitale printtechnologie van Roland is verkrijgbaar in allerlei vormen en groottes. Sommige apparaten zijn van desktopformaat en net zo gemakkelijk te gebruiken als een kantoorprinter. Ze bieden u de mogelijkheid om vanaf uw keukentafel een bedrijf in sportkleding te beginnen of nieuwe diensten toe te voegen aan uw bestaande assortiment.

De oplossingen van Roland DG kenmerken zich door lage opstartkosten, worden geleverd met alles wat u nodig heeft om te beginnen, en zijn direct gebruiksklaar. Alles is ook on-demand, zodat u uw order kunt printen zodra deze binnenkomt. U zou al aan het eind van de dag uw eerste T-shirtontwerp of gepersonaliseerde zwembroek kunnen verkopen.

Produceer kleurnauwkeurige kleding voor sportteams

Reproduceer merkkleuren heel nauwkeurig

In de sportwereld moeten kleuren nauwkeurig zijn. Teamkleuren, afbeeldingen, logo's en branding moeten exact gereproduceerd worden, zonder vervaging, vlekken of uitloop.

De digitale printers van Roland DG beschikken over een buitengewoon kleurengamma, bijkomend versterkt door de omvattende kleurenbibliotheken in onze krachtige, voorgeïnstalleerde software. U kunt uw eigen ontwerpen en geïmporteerde kleuren toevoegen, zodat u altijd up-to-date bent met de nieuwste teamuitrustingen en sponsorlogo's.

Produceer kleurnauwkeurige kleding voor sportteams
Roland Hero-winnaar Peak UK maakt professionele sportkleding waarmee atleten goud winnen
Roland Hero-winnaar Peak UK maakt professionele sportkleding waarmee atleten goud winnen

Personalisering voor iedereen

Elke speler en fan is anders. Daarom moeten sportkledingbedrijven variabele gegevens kunnen printen. Deze handige softwarefunctie maakt het werkelijk gemakkelijk om elk kledingstuk of elk type uitrusting te personaliseren met unieke details en kleuren. Namen, nummers, vlagafbeeldingen, logo's – het gaat allemaal nauwkeurig en snel, of u nu vrouwenkleding, mannenkleding of kinderkleding print. U kunt elk afzonderlijk stuk natuurlijk ook identiek printen – perfect voor merchandise in de sport.

Technologie-opties voor sportkledingbedrijven

Als u een bedrijf in sportkleding en -uitrusting hebt, dan hebben wij voor u de perfecte digitale printtechnologie. Alle Roland-apparaten zijn gemakkelijk in gebruik, kunnen eenvoudig in uw bestaande set-up geïntegreerd worden en zijn speciaal ontworpen met het oog op een hoog investeringsrendement.

Roland Texart XT-640
Roland Texart XT-640

Sublimatie

Sublimatie is de perfecte technologie om ontwerpen toe te voegen aan polyestermaterialen – zoals technische stoffen voor sportkleding. Het ontwerp wordt eerst met een sublimatieprinter op transferpapier geprint en vervolgens met een kalender of hittepers overgebracht op de stof, waarbij het ontwerp tot in de vezels intrekt. De textuur van het oppervlak verandert niet en de stof blijft zacht omdat het ontwerp binnen in het materiaal wordt gesublimeerd en niet erbovenop wordt geprint.

Deze techniek houdt ook in dat ontwerpen lang bestand zijn tegen herhaald wassen – ideaal voor modderige sportkleding – en ruwe omstandigheden zoals bij watersport. Sublimatie is ook compatibel met harde materialen die zijn gecoat met polymeren, zodat u op hetzelfde apparaat een wielertrui met overeenstemmende helm kunt printen. Bekijk het volledige assortiment van Texart-sublimatieprinters, met inkten in een verbazingwekkende hoeveelheid kleuren waaronder eigentijdse pastelkleuren en grote, heldere fluorescerende kleuren.

VersaStudio BT-12 Direct-to-garment printer van Roland
VersaStudio BT-12 Direct-to-garment printer van Roland

Direct-to-garment

Met de fantastische direct-to-garment printsystemen van Roland brengt u in één stap ontwerpen, logo's en tekst aan op sportkleding. De Texart XT-640S-DTG is een supersnelle multifunctionele printer die compatibel is met katoenen, katoenrijke en witte polyester T-shirts en andere sportkleding. Vanwege het unieke malontwerp kunt u tijdens dezelfde taak meerdere verschillende producten printen – van sportkleding voor kinderen tot XXXL-sweatshirts – in heldere, wasbare CMYK-kleuren en wit. Ons compacte systeem, de VersaSTUDIO BT-12 direct-to-garment printer van Roland, is ideaal als u begint met het printen van sportkleding. De BT-12 is net zo gemakkelijk te gebruiken als een kantoorprinter en print on-demand kleurrijke ontwerpen rechtstreeks op katoenen T-shirts en accessoires.

Roland TrueVIS VG2-640
Roland TrueVIS VG2-640

Eco-solvent printen en snijden

De gecombineerde eco-solvent print/snijplotters van Roland zijn veelzijdige machines voor bedrijven met grote ideeën. Deze ruimtebesparende en tijdbesparende systemen worden overal ter wereld gebruikt voor signage en graphics-toepassingen omdat u hiermee materialen kunt printen en snijden met één machine. Zij zijn ook geweldig voor het produceren van stickers, skateboardprints en hittetransfers voor sportkleding – u kunt gewoon op dunne polyurethaanfolie printen, ze in vorm snijden en aanbrengen op tassen, T-shirts, hoeden en nog veel meer.
De TrueVIS VG2 en SG2 printers/snijplotters van Roland zijn bekroond om hun nauwkeurige kleurreproductie, snijnauwkeurigheid, efficiëntie en gebruiksgemak. Wilt u zich storten op decoratie van sportkleding, ontdek dan de VersaSTUDIO BN-20 desktop inkjetprinter/snijplotter van Roland.

VersaUV LEF2-300 desktop-UV-printer van Roland
VersaUV LEF2-300 desktop-UV-printer van Roland

UV-printing

Wij zijn dol op UV-printen en wij denken dat u dat ook zult zijn. UV-uithardende inkten worden rechtstreeks op het oppervlak van het materiaal geprint en uitgehard met UV-lampen met een lage temperatuur. Dit betekent dat u vrijwel alles kunt personaliseren – bolvormige objecten zoals golfballen, leren schoenen, stoffen zoals fluorescerende fietskleding, ongelijkmatig gevormde producten zoals tennisrackets, en zelfs surfplanken!

Met de juiste toevoegingen kunt u zelfs rechtstreeks printen op cilindrische items – honkbalknuppels, estafettestokjes, fietspompen – en op gladde oppervlakken zoals glazen trofeeën en metalen medailles. De VersaUV-printers van Roland printen in CMYK en wit, plus gloss. Om texturen en andere special effecten te creëren kunt u ook meerdere lagen gloss-inkt over elkaar printen.. UV-printers zijn geweldige all-rounders voor drukke sportspecialisten.

Desktop-graveermachine DE-3 van Roland
Desktop-graveermachine DE-3 van Roland

Graveermachines

De compacte graveermachines van Roland DG zijn in staat om alles te personaliseren, van prijzen, geschenken en juwelen tot signage en met strasssteen versierde kleding. Deze gemakkelijk te gebruiken en kosteneffectieve desktopgraveermachines leveren nauwkeurige resultaten en bieden een alternatieve service voor uw cliënten.

Roland LV-180 lasergraveermachine
Roland LV-180 lasergraveermachine

Graveren en decoreren met laser

Onze graveer- en personaliseringsapparaten zijn fantastisch voor iedereen die sportkleding, memorabilia, geschenken met een sportthema, trofeeën en prijzen, en gepersonaliseerde sportuitrusting verkoopt. Met de desktopgraveermachine DGSHAPE DE-3 van Roland graveert u veilig, snel en precies op acryl en metaal, perfect voor medailles.

Met de lasergraveermachines van Roland uit de LV-serie kunt u snijden, graveren en markeren op een enorm groot aantal materialen om op uw klanten een onvergetelijke indruk te maken. Of gebruik, voor een vleugje glamour, de LD-80 en LD-300 laser decorators om via hittetransfer metaalfolie aan te brengen op luxe geschenken en gedenktekens.

Software

Onze software werd speciaal ontwikkeld om de potentiële mogelijkheden van uw Roland-machine te maximaliseren, zodat u voor uw klanten steeds de perfecte sportkleding en -uitrustingen kunt creëren.

Roland DG PersBiz, de online winkel voor printbedrijven die willen beginnen met online verkopen

PersBiz

Roland PersBiz is een cloudoplossing waarmee uw klanten online een product kunnen personaliseren en bestellen, terwijl het voor u heel wat bedrijfsprocessen vereenvoudigt, zoals het instellen van de betalings- en leveringsopties, het beheer van het productassortiment en de afhandeling van bestellingen. Zowel cotodesign als PersBiz zijn ontworpen voor gebruik met verschillende soorten oplossingen van Roland DG.

Roland DG PersBiz, de online winkel voor printbedrijven die willen beginnen met online verkopen