Blazer/droger

Blazer/droger

 Dryerblower unit

Als hoge productiviteit belangrijk is voor u, overweeg dan een extra droogsysteem dat speciaal gemaakt is voor uw machine.

Een droogsysteem is optioneel verkrijgbaar voor de RF- en VG-reeks. Zo kunt u maximaal profiteren van de afdruksnelheid van uw Roland printer.

De droger/blazer zorgt voor een evenwichtig droogproces voor grote prints en biedt tal van voordelen, zoals de mogelijkheid om zeer gesatureerde kleurenbeelden te printen aan volle snelheid bij gebruik van het oprolsysteem – zonder sporen van beeldoverdracht of kleverige media. De droger/blazer kan ook rechtstreeks in de printer geïnstalleerd worden om plaats te sparen.

Tri-heater-systeem

Het tri-heater-systeem van Roland zorgt voor het snel drogen van prints, zelfs bij hoge printsnelheden. Afwerking, installatie en opvang door het oprolsysteem kunnen onmiddellijk gebeuren. Deze unit is momenteel verkrijgbaar voor de EJ-reeks en de XR-reeks.

Het systeem heeft drie componenten: een voorverwarmer die de ontvankelijkheid van de media verbetert door de poriën van het mediaoppervlak open te zetten, een printverwarmer om de snelheid en helderheid van de inkt te verhogen, en een droger om het droogproces te versnellen en de productiviteit, de werkbaarheid en de krasbestendigheid te verbeteren. Deze kunnen allemaal bediend worden vanaf het printerpaneel of vanuit Roland VersaWorks/VersaWorks Dual.

Het tri-heater-systeem is zelfsturend en is bijgevolg energiezuinig. U hoeft zich geen zorgen te maken over een mogelijke oververhitting van prints, inkten of machines.